Top

گوشت قرمزوارداتی منجمد

 
 
  1.  توضیحات:گوشت قرمز منجمد وارداتی

 « قابل توجه مشتریان محترم دیجی پروتئین» 

 

توضیحات راجع به قیمت گذاری محصولات وارداتی :

قیمت گذاری گوشت های وارداتی: 

  انواع گوشتهای وارداتی چه گوسفنی و چه گوساله تمامآقیمتهای ذکر شده با دو پارامتر قیمت گذاری میشود/

  " اول اینکه نسبت به تاریخ انقضاءکه چه مقدار محصول مذکور از تاریخ تولید آن گذشته است 

 "دومآ شرکت وارد کننده(از نظر کیفیت )تا چه حدی دستور چربی گیری در کشور مذکور (برزیل/مغولستان /آذربایجان/ارمنستان پاکستان/پارگوئه و......) یا دیگر کشورهای که واردات گوشت را به ایران انجام میدهند  را به کشتارگاه آن مجموعه داده است 

  توضیحات تکمیلی :پس متناسب با کیفیت و کمیت قیمت گذاری میشود لذا در زمان بررسی قیمت محصولات خواهشمندیم که به این موارد دقت داشته باشید که ممکن است یک محصول:بطور مثال  ران گوساله  به خاطر  تاریخ نزدیک به انقضاءاز سردست گوساله ان محصول ارزان تر باشد 

امیدواریم که حق مطلب اداء شده باشد و سوالات مشتریان محترم ازبابت نوع قیمت گذاری وابهامات آنپاسخ داده شده باشد در صورت نیاز ربه توضیح بیشتر در قسمت تماس با ما در سایت اماده هرگونه پاسخگوی به شما عزیزان میباشیم با تشکر                                      

  

  صفر تا صد ماجرای گوشت وارداتی و داخلی/ آیا در واردات گوشت فساد وجود دارد؟/ بازاری که ارز دولتی گرفت اما تنظیم نشد/ چقدر دام از کشور قاچاق می‌شود؟ دام‌های شیرده غذا برای خوردن ندارند و کشتار می‌شوند

 
در 6 ماه گذشته که قیمت گوشت قرمز پله‌های ترقی را روز به روز بالا رفت بحث‌های زیادی درباره دلیل این افزایش مطرح شد که قاچاق، عدم نظارت بر توزیع، فساد شرکت‌ها و اختصاص ارز 4200 تومانی به شرکت‌های خاص از جمله آنها است؛ اما این همه ماجرا نیست.
 
  در 6 ماه گذشته که قیمت گوشت قرمز پله‌های ترقی را روز به روز بالا رفت  بحث‌های زیادی درباره دلیل این افزایش مطرح شد که قاچاق، عدم نظارت بر توزیع، فساد شرکت‌ها و اختصاص ارز 4200 تومانی به شرکت‌های خاص و خودی از جمله آنها است. همه اینها درست است اما دلایل جدی‌تری نیز وجود دارد که در گزارش زیر به همه آنها پرداخته‌ایم. اینکه چرا گوشت گران شد و چرا قیمت آن پایین نمی‌آید؟

* تولیدی که کاهش یافت

تولید گوشت امسال کاهش داشته است، کشور سالانه 900 هزارتن گوشت تولید می‌کرد و حدود 120 هزار تن هم نیاز به واردات داشتیم، اما امسال کاهش تولید گوشت در کشور باعث شده نیاز ما به وا ردات بیشتر باشد که این رقم تا 200 هزار تن هم اعلام شده است.

مرکز آمار ایران مقایسه‌ای درباره تولید گوشت در پاییز امسال و سال گذشته انجام داده و اعلام کرد بر اساس نتایج این طرح، وزن گوشت قرمز تولید شده انواع دام‌های ذبح‌شده در کشتارگاه‌ها در فصل پاییز ۱۳۹۷ جمعاً ۸۴٫۲ هزار تن گزارش شده، که سهم گوشت گاو و گوساله بیش از سایر انواع دام بوده است.

مقایسه عملکرد کشتارگاه‌های کشور در پاییز سال ۱۳۹۷ با عملکرد فصل مشابه سال ۱۳۹۶ نشان‌دهنده کاهش ۲۰ درصدی مقدار تولید گوشت قرمز در کشتارگاه‌های رسمی کشور است.

کاهش مقدار تولید گوشت نسبت به فصل مشابه سال قبل برای گوسفند و بره ۲۲ درصد، برای بز و بزغاله ۱۴ درصد، برای گاو و گوساله ۱۸ درصد، برای گاومیش و بچه گاومیش ۲۳ درصد، و برای شتر و بچه شتر ۴۴ درصد بوده است.

برخی مسئولان وزارت جهاد کشاورزی هم که تاکید دارند نامشان فاش نشود این کاهش تولید نسبت به سال گذشته را تا 80 هزار تن اعلام می‌کنند. اما دلیل اصلی این کاهش تولید چه بوده است؟

*وابستگی 70 درصدی کشور در تامین خوراک دام و زیرمیزی‌های وارداتچی‌ها

کشور در تامین خوراک دام و طیور تقریبا به خارج وابسته است، 70 درصد نیاز خوراک دامی کشور وارد می‌شود. از سوی دیگر حدود 70 درصد قیمت تمام شده محصولات پروتئینی هم وابسته به قیمت خوراک است، هر نوسانی در این نهاده‌ها می‌تواند قیمت تمام شده تولید را به شدت دستخوش نوسان کند که این اتفاق در سال گذشته اتفاق افتاد.

ایران اساسا منطقه خشک است و تولید علوفه و خوراک دام در آن زیاد نیست. میانگین بارش کشور با 230 میلیمتر یک سوم میانگین جهانی است و در سالهای گذشته خشکسالی‌های پی‌در‌پی و  فشار بیش از اندازه دامها، مراتع را فقیرتر کرده است.

بنابراین تامین خوراک دام بیشتر متکی بر واردات است. علیرغم آنکه نهاده‌های دامی ارز دولتی می‌گیرند، اما فاصله نرخ ارز از 4200 تومان تا 19 تومان در سال  جاری هم مزید بر علت شد و در کنار مشکلاتی که به دلیل تحریم‌ها بعدا در مبادلات بانکی پیش آمد، در نهایت باعث شد نهاده‌ها باقیمت بیشتری دست دامداران برسد. از سوی دیگر درست است که دولت ارز 4200 تومانی برای واردات نهاده میداد اما خوراکی که دولت به عنوان سهمیه به دامدار می‌دهد به تعبیر خود دامداران قطره‌چکانی است و بخش اعظمی از نیاز دامداران از بازار آزاد و با قیمت‌های بسیار بالاتری تهیه می‌شود.

* بازاری که ارز دولتی گرفت اما تنظیم نشد

قیمت گوشت مرتب بالا می‌رفت و دولت هم واردات را بیشتر می‌کرد تا قیمت پایین بیاید اما انگار بازار حرف دولتی‌ها را نمی‌خواند و در جریان همین واردات گوشت از کیلویی 65 هزار تومان به 100 هزار تومان رسید،‌ میزان واردات گوشت دو برابر شد اما باز هم قیمت پایین نیامد.

مجید شاهین  مدیر کل دفتر نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی دیجی پروتئین  در این باره گفت: «میزان واردات گوشت نسبت به سال گذشته دو برابر شده است.»

رئیس سازمان دامپزشکی کشور هم که مرجع صدور مجوز برای واردات است، گفت: «تا پایان امسال برای واردات 300 هزارتن گوشت مجوز صادر کرده‌ایم.» این در حالی است که میزان واردات گوشت در سالهای گذشته حدود 120 هزار تن بود.

 

نتیجه این فروش صف‌های طویل و نارضایتی مردم بود. گوشت به بازار واقعی مصرف نمی‌رسید وسر از رستوران‌ها در می‌آورد؛ دلال‌ها وارد کارزار شده بودند و با گماشتن ده‌ها آدم بیکار گوشت‌های سهمیه‌ای را می‌گرفتند و با فروختن به رستوران‌ها و کبابی‌ها پولش را به جیب می‌زدند.

دادستانی تهران، قوه قضائیه و همه دستگاه‌های ناظر هم وارد شدند اما فایده‌ای نداشت. در یکی از این بازدیدها که توسط بازرسان قوه قضائیه و در حضور خبرنگاران انجام شد آنها اعلام کردند: «بی‌نظمی‌های گسترده در توزیع وجود دارد.»

 

میلیون‌ها دلار ارز 4200 تومانی  صرف واردات گوشت شد که قیمت در بازار پایین بیاید. قیمت پایین نیامد که هیچ؛ چرا گرانتر شد؟

 

* زیرساخت توزیع گوشت بر بستر کارت‌های بانکی فراهم شد

بالاخره توزیع صفی گوشت و صرف میلیون‌ها دلار برای واردات با انتقادهای فراوانی همراه شد و منتقدان می گفتند اگر اختصاص ارز 4200 تومانی قیمت را پایین نیاورد پس چه لزومی دارد که به تخصیص ارز در سال اینده هم ادامه دهیم و بهتر است که دولت گوشت را با ارز نیما یا آزاد وارد کند تا جیب یک عده پر نشود.

اما روز گذشته رئیس کل بانک مرکزی با تاکید بر اینکه مجلس مصوب کرده است که کالاهای اساسی را با ارز ۴۲۰۰ تومانی وارد کنید و بعد به صورت سهمیه ای توزیع کنید، گفت: سیستم این کار را برای گوشت آماده کردیم و حتما از این به بعد انجام خواهد شد.

اما در نهایت یک نکته بدیهی است. مشکل گوشت باید به شکل اساسی و از طریق افزایش تولید گوشت و خوراک دام در کشور حل شود. فاصله ما با خودکفایی بسیار اندک است و امکان تحقق خودکفایی وجود دارد اما اگر مجبور به واردات شدیم باید سازوکارهای آنرا از قبیل قطع دست فاسدان، توزیع مناسب، مشارکت دادن مردم و بخش خصوصی و تصمیم مناسب در مورد اختصاص ارز فراهم کنیم.

 *راهکار درست وصحیح توضیع اقلام وارداتی چیست ؟

  مجید شاهین  مدیر کل دفتر نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی دیجی پروتئین  در این باره گفت: فعلا بهترین راهکار برای قطع دست دلالان و واسطه های که به فکر جیب خود از طریق جابجایی های حواله های فروشگاه ها هستن این است که تمامی فروش پروتئین کشور را به صورت واحد در شرکت دامداران یکتا جم یابان پروتئین که در حال حاضر اولین وبزرگترین فروشگاه انلاین واینترنتی کشور بوده داد که هم  میتوان به راحتی بر این شرکت نظارت داشت و توضیع خوب وبه موقع را برای هموطنان فراهم اورد و از همه مهم تر دست تمامی دلالان و رشوه گیر ورشوه دهنده را قطع کرد 

 

  • 1
  • 1

پرفروش ترین ها

پربازدیدترین ها