دانستنیهای لازم راجع به روغن
- 1
-
روغن های نباتی مایع یا جامد را بخوریم؟ همه روغن های گیاهی را خداوند مایع خلق کرده نه جامد! هیچ روغن نباتی را با کلسترول نیافریده ! هیچ روغن نباتی را دارای ترانس ایجاد نکرده است. روغن های مایع از به هم پیوستن چند اسید چرب غیر اشباع تولید می شود. روغن های مایع به علت داشتن پیوندهای غیراشباع آسیب پذیر می باشند. لذا با هیدروژن ٬ پیوندهای دوگانه را پرمی کنند تا نگهداری آنها آسانتر گردد. روغن های مایع چگونه جامد می شوند؟ روغن های مایع دارای پیوندهای دوگانه یا سه گانه می باشند ( به آنها سیر نشده یا غیر اشباع می گویند). برای این که آن ها را به صورت جامد درآورند٬ یا هیدروژن اشباع می کنند (سیر می کنند). یعنی به هر پیوند اضافه ٬ دو اتم هیدروژن متصل می نمایند. وقتی روغن سیر شد یا اشباع شد٬ جامد می شود. کار اضافه کردن هیدروژن به روغن مایع برای اشباع کردن پیوندها و تبدیل آن روغن به روغن جامد را هیدروژانسیون می گویند. هیدروژن دار کردن چربیها امکان نگهداری این مواد را فراهم می سازد٬ ولی هضم آنها را در متابولیسم با اشکال مواجه می سازد. این چربیها موجب مسدود شدن رگهای خونی و امراض قلبی می گردند. در چه شرایطی می توان از روغن های نباتی جامد استفاده کرد؟ اگر اسیدهای چرب ترانس آن کمتراز10٪ باشد. اگر اسیدهای چرب اشباع آن کمتراز ٪25باشد.
ادامه مطلب