مرغ منجمد
دیجی پروتئین
چرا بهتر است مرغ منجمد نخوریم؟
آیا مردم ایران با مواد غذایی منجمد آشتی میکنند؟/ «نسیم» در گزارشی به بررسی روند پروسه انجماد مرغ در کشور، مطابقت این روند با استاندارهای جهانی و همچنین تفاوت ارزش غذایی مرغ منجمد با مرغ تازه پرداخته است
به گزارش خبرنگار اقتصاد «نسیم» "مرغ سرد به وفور و بدون سقف توزیع، در مراکز استان ها قابل عرضه و یکی از راه های تنظیم بازار، ارائه مرغ سرد است. مرغ های سرد کیفیت بهتری از مرغ گرم دارند و از بهترین زنجیره های تولید خریداری شده است. "
این جمله، قسمتی از صحبتهای رکنی، معاون وزیر جهاد کشاورزی است که در تاریخ 7 اسفند در گفت و گوی ویژه خبری شبکه دو سیما درباره افزایش قیمت مرغ مطرح شد. رکنی علاوه بر مطرح کردن این که مرغ سرد یکی از راههای تنظیم بازار است بیان داشت که این نوع مرغها کیفیت بهتری از مرغ گرم دارند. آیا واقعا اینگونه است؟ آیا مرغ منجمد میتواند جایگزین مناسبی برای استفاده از مرغ تازه شود؟ آیا ارزش غذایی مرغ منجمد مانند مرغ تازه است؟
«نسیم» در این گزارش به بررسی این موضوع پرداخته و با کمک گرفتن از کارشناسان تغذیه و پزشکان متخصص در حوزه طب سنتی به این سؤالات پاسخ داده است.
مرغ منجمد از نظر تغذیه و طب سنتی کاملا مردود است
دریایی، متخصص طب سنتی، تغذیه و گیاهان دارویی معتقد است که مرغ منجمد هرگز نمیتواند جایگزین مناسبی برای مرغ تازه باشد. وی در گفتگو با «نسیم» مطرح کرد: هر چند در حال حاضر در رابطه با بحث مرغ و عرضه آن مشکلاتی وجود دارد که مسئولان را بر آن داشته تا در سبد خرید مردم مرغ منجمد را وارد کنند اما به هر حال نمیتوان این موضوع را انکار کرد که قطعا مرغ منجمد از نظر ارزش غذایی نمیتواند جایگزین مناسبی برای مرغ تازه باشد.
این متخصص طب سنتی اضافه داشت: دتانوره شدن اسیدهای آمینه موجود در مرغ، از بین رفتن ویتامینها و مواد معدنی مفید موجود در آن از مشکلات و مضرات انجماد مرغ است از طرفی وقتی مرغ منجمدی را مصرف می کنیم مولکولهای آن که در اثر انجماد به هم چسبیده است باز می شود و در این زمان دیگر خصوصیات قبلی خود را ندارد و از کیفیت آن کاسته شده است.
در نهایت کارشناسان امور تغذیه نیز معتقدند که بدون شک انجماد بر روی کیفیت مرغ، گوشت و حتی نان تأثیرگذار است و این مواد غذایی باید به صورت تازه مصرف شود.
اما یوسفخانی، رئیس اتحادیه فروشندگان پرنده و ماهی نظری متفاوت از این نظر دارد و معتقد است که مردم باید با غذای منجمد آشتی کنند زیرا این روندی است که هم اکنون در بسیاری از کشورهای پیشرفته در حال انجام است و آنها نیز به جای استفاده از مرغ و گوشت تازه از غذاها و مواد غذایی منجمد استفاده می کنند.
آیا اصول انجماد مواد غذایی در کشور ما کاملا رعایت میشود؟
هر چند که بدون شک استفاده دیگر کشورها از مواد غذایی منجمد نمیتواند توجیهی مناسب برای حرکت ما به سوی منجمد کردن مواد غذایی باشد با این حال حتی اگر این موضوع را مورد توجه قرار دهیم که در شرایطی چارهای جز انجماد نداریم آیا در چنین مواقعی استاندارهایی برای این کار مورد نیاز است؟ اگر باید استاندارها و شرایطی برای انجماد وجود داشته باشد آیا این شرایط در کشور ما رعایت میشود؟
دریایی در پاسخ به «نسیم» در رابطه با این که چه شرایطی برای سلامت مرغ انجماد شده لازم است اظهار داشت: انجماد مرغ نباید از مدت زمان مشخصی بیشتر باشد در حقیقت استفاده مرغ منجمد نهایتا نباید از یک هفته بگذرد.
بنابر گفته این متخصص طب سنتی، تغذیه و گیاهان دارویی اگر مرغی ظرف یک ماه پیش منجمد شده باشد و قرار باشد هم اکنون استفاده شود نه تنها ارزش غذایی بسیار کمتری از مرغ تازه دارد بلکه در برخی موارد حتی انسان را متحمل ضررهایی میکند، این در حالی است که گفته میشود مرغهای منجمدی که این روزها در بازار در حال توزیع هستند ماههای پایانی مدت زمان تاریخ مصرف خود را میگذراند یعنی نه تنها بیش از یک هفته بلکه چیزی در حدود 10 ماه از تاریخ انجماد آن گذشته و به طور میانگین تنها دو ماه به تاریخ مصرف آن باقی مانده است.
از طرفی مریم چمری، کارشناس ارشد تغذیه نیز به بررسی پروسه انجماد مرغ منجمد پرداخت و در گفتگو با «نسیم» بیان داشت: مواد غذایی از جمله مرغ در -45 درجه منجمد می شود اما همین که بخواهد به دست مصرف کننده برسد به -18 درجه هم می رسد اما اگر این دمای انجماد به کمتر از این مثلا دمایی حدود -8 درجه برسد (که متأسفانه در خیلی از موارد نیز چنین اشکالاتی رخ می دهد)، یقینا کیفیت مرغ از جمله عطر و طعم آن دچار مشکل خواهد شد.
وی همچنین رشد میکروارگانیسمها را خطر دیگری برای پروسه انجماد دانست و اضافه داشت: گاهی برخی موارد رعایت نشده موضوع را به بحثی فراتر از پایین آمدن سطح کیفیت غذایی ماده منجمد می کشاند به طوری که اگر در فرآیند انجماد دقت لازم وجود نداشته باشد رشد میکروارگانیسمها موجب فساد ماده غذایی خواهد شد.
در کشور ما شرایط مناسب برای نگهداری از گوشت های منجمد تا زمان مصرف و رسیدن به دست مصرف کننده رعایت نمی شود
مهدی یوسفخانی، رئیس اتحادیه فروشندگان پرنده و ماهی نیز در رابطه با صنعت انجماد مرغ و در پاسخ به «نسیم» مبنی بر این که تا چه حد اصول منجمد کردن مرغ در کشور رعایت میشود عنوان داشت: اصول این صنعت رعایت میشود البته باید دید این اصول رعایت شده منطبق با ضوابطی است که توسط دامپزشکی خودمان تعریف میشود و یا با ضوابط تعریف شده در کل دنیا مطابقت دارد، که قطعا می توان گفت اصول رعایت شده در کشور ما با ضوابط کل دنیا متفاوت است و هنوز فاصله زیادی در این موضوع دیده می شود.
در مقالهای هم که از سوی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی تهران منتشر شده است آمده است که نکته مهمی که درباره گوشت های یخی وجود دارد، این است که متأسفانه در کشور ما شرایط مناسب برای نگهداری از این گوشت ها تا زمان مصرف و رسیدن به دست مصرف کننده رعایت نمی شود. به طور مثال نوسان دمای انجماد در گوشت های یخی امکان رشد میکروارگانیسم ها را در این گوشت ها افزایش می دهد و همین مسئله امکان فساد گوشت را بالا می برد
هر چند که به گفته متخصصان تغذیه در برخی شرایط گوشتهای یخ زده نیز می توانند با قیمت پایین تری که دارند، نیاز خیلی از خانواده های کم درآمد به گوشت قرمز را برآورده کنند اما آیا بهتر نیست تدبیری بیندیشیم و تمهیداتی را در نظر بگیریم تا در نهایت مجبور نشویم برای تنظیم بازار از ارائه فراوان مرغ سرد استفاده کنیم آن هم نه مرغی که روزهای ابتدایی انجماد خود را می گذراند بلکه مرغی که بیش از 9 ماه است در سردخانهها مانده است. حداقل این تمهیدات باید تا زمانی که صنعت انجماد ما نتوانسته خود را به جایگاه مطلوبی برساند بیش از پیش مورد توجه قرار بگیرد در غیر این صورت یقینا بیماریهایی گریبان گیرمان خواهد شد که بدون شک قبل از هر چیز فرزندانمان را مورد تهدید قرار می دهد و قطعا ضرباتی به جامعه وارد خواهد کرد که جبران ناپذیر است زیرا پرهیز از مشکلات ژنتیکی و بیماریهایی چون سرطان و در نهایت تضمین سلامت روحی و روانی هر جامعه قبل از هر چیز در گرو تغذیه سالم است.
" لطفا روی عکس زیر کلیک کنید در بخش نظر سنجی سایت شرکت کنید و با نظرات تان ما را در بهینه سازی سایت مان یاری داده ودر قرعه کشی جوایز (لوازم اشپزخانه )نظر سنجی شرکت فرمائید متشکریم "
پرفروش ترین ها
-
گوشت گوساله (گاومیش) هندوستان
270000 تومان -
راسته تازه پاک شده گوسفندی (مغز)عمده
980000 تومان -
پکیج مخلوط
بزودی -
کفدست بره منجمد عمده
تماس بگیرید -
پکیج مسافرت
بزودی -
گوشت چرخ کرده شتر1کیلویی
بزودی -
استخوان قلم شتر1/500گیلویی
بزودی -
گوشت کوهان شتر1کیلویی
بزودی -
گوشت فیله شتر800گرمی
بزودی -
گوشت راسته شتر800گرمی
بزودی -
گوشت قلوگاه شتر1کیلویی
بزودی -
گوشت ماهیچه شتر800گرمی
بزودی -
گوشت گردن شتر800گرمی
بزودی -
گوشت سردست شتر1کیلویی
بزودی -
گوشت ران شتر1کیلویی
بزودی -
گوشت گوسفندی راسته شیشلیکی1کیلویی
بزودی -
گوشت گوسفندی گل ماهیچه800گرمی
بزودی -
گوشت گوسفندی ماهیچه پلویی800گرمی
بزودی -
گوشت گوسفندی آبگوشتی بی دنبه1گیلویی
بزودی -
گوشت 'گوسفندی سردست بی گردن 2کیلویی
بزودی -
بال مرغ سوخاری900گرمی
بزودی -
جوجه مکزیکی900گرمی
بزودی -
شنیسل مرغ با آرد900گرمی
بزودی -
بال وبازو هات چیلی900گرمی
بزودی -
جوجه چینی900گرمی
بزودی -
چرخ کرده مرغ500گرمی
بزودی -
چیکن استروگانف500گرمی
بزودی -
فیله مرغ فرانسوی400گرمی
بزودی -
فیله ساده مرغ900گرمی
بزودی -
بازو کبابی زعفرانی مخصوص900گرمی
بزودی -
بال مرغ اسپایسی900گرمی
بزودی -
بال کبابی مرغ ساده900گرمی
بزودی -
بال وبازو مرغ ساده900گرمی
بزودی -
جوجه کباب لیموئی400گرمی
بزودی -
جوجه کباب باربیکیو400 گرمی
بزودی -
جوجه بی استخوان زعفرانی 900گرمی
بزودی -
سینه مرغ بی استخوان 1800گرمی
بزودی -
سینه مرغ بی استخوان 900گرمی
بزودی -
سینه مرغ بی پوست 900گرمی
بزودی -
ساق ران مرغ بی پوست1800گرمی
بزودی -
ساق ران مرغ بی پوست900گرمی
بزودی -
جوجه بی استخوان ساده 900گرمی
بزودی -
گردن مرغ بی پوست 900گرمی
بزودی -
خرده بدن گاو تازه عمده
تماس بگیرید -
ران گوساله برزیلی منجمد عمده
335000 تومان -
ماهیچه بره وارداتی منجمد عمده
تماس بگیرید -
قلوگاه بی استخوان بره وارداتی منجمد
تماس بگیرید -
قلوگاه با استخوان بره وارداتی منجمدعمده
تماس بگیرید -
راسته با استخوان بره وارداتی منجمد عمده
تماس بگیرید -
بازوی مرغ ساده900گرمی
بزودی
پربازدیدترین ها
-
گوشت گوساله (گاومیش) هندوستان
270000 تومان -
راسته تازه پاک شده گوسفندی (مغز)عمده
980000 تومان -
پکیج مخلوط
بزودی -
کفدست بره منجمد عمده
تماس بگیرید -
پکیج مسافرت
بزودی -
گوشت چرخ کرده شتر1کیلویی
بزودی -
استخوان قلم شتر1/500گیلویی
بزودی -
گوشت کوهان شتر1کیلویی
بزودی -
گوشت فیله شتر800گرمی
بزودی -
گوشت راسته شتر800گرمی
بزودی -
گوشت قلوگاه شتر1کیلویی
بزودی -
گوشت ماهیچه شتر800گرمی
بزودی -
گوشت گردن شتر800گرمی
بزودی -
گوشت سردست شتر1کیلویی
بزودی -
گوشت ران شتر1کیلویی
بزودی -
گوشت گوسفندی راسته شیشلیکی1کیلویی
بزودی -
گوشت گوسفندی گل ماهیچه800گرمی
بزودی -
گوشت گوسفندی ماهیچه پلویی800گرمی
بزودی -
گوشت گوسفندی آبگوشتی بی دنبه1گیلویی
بزودی -
گوشت 'گوسفندی سردست بی گردن 2کیلویی
بزودی -
بال مرغ سوخاری900گرمی
بزودی -
جوجه مکزیکی900گرمی
بزودی -
شنیسل مرغ با آرد900گرمی
بزودی -
بال وبازو هات چیلی900گرمی
بزودی -
جوجه چینی900گرمی
بزودی -
چرخ کرده مرغ500گرمی
بزودی -
چیکن استروگانف500گرمی
بزودی -
فیله مرغ فرانسوی400گرمی
بزودی -
فیله ساده مرغ900گرمی
بزودی -
بازو کبابی زعفرانی مخصوص900گرمی
بزودی -
بال مرغ اسپایسی900گرمی
بزودی -
بال کبابی مرغ ساده900گرمی
بزودی -
بال وبازو مرغ ساده900گرمی
بزودی -
جوجه کباب لیموئی400گرمی
بزودی -
جوجه کباب باربیکیو400 گرمی
بزودی -
جوجه بی استخوان زعفرانی 900گرمی
بزودی -
سینه مرغ بی استخوان 1800گرمی
بزودی -
سینه مرغ بی استخوان 900گرمی
بزودی -
سینه مرغ بی پوست 900گرمی
بزودی -
ساق ران مرغ بی پوست1800گرمی
بزودی -
ساق ران مرغ بی پوست900گرمی
بزودی -
جوجه بی استخوان ساده 900گرمی
بزودی -
گردن مرغ بی پوست 900گرمی
بزودی -
خرده بدن گاو تازه عمده
تماس بگیرید -
ران گوساله برزیلی منجمد عمده
335000 تومان -
ماهیچه بره وارداتی منجمد عمده
تماس بگیرید -
قلوگاه بی استخوان بره وارداتی منجمد
تماس بگیرید -
قلوگاه با استخوان بره وارداتی منجمدعمده
تماس بگیرید -
راسته با استخوان بره وارداتی منجمد عمده
تماس بگیرید -
بازوی مرغ ساده900گرمی
بزودی