شاید برایتان سوال باشد که تفاوت ماهی حلوا سفید جنوب با ماهی حلوا سیاه در چیست؟ شباهت های آن کدام است؟
در مقاله زیر سعی کرده ایم که تفاوت و شباهت های ماهی حلوا سفید جنوب با ماهی حلوا سیاه را به طور اجمالی بیان نموده و به بررسی ویژگی های آن بپردازیم.
پس از مطالعه این مطلب حق انتخاب با شماست! بسته به سلیقه شخصی خود و خانواده خصوصاً کودکان می توانید هریک از این دو نوع ماهی را تهیه و یک غذای خوشمزه و مقوی ایرانی را بر سر سفره خود آورده و از طعم آن لذت ببرید.
با www.digiprotein.ir همراه شوید.
نام دیگر ماهی حلوا سفید جنوب
اهالی خوزستان ماهی حلوا سفید جنوب را به نام زبیده یا ماهی حلوا زبیدی می شناسند. این کلمه در زبان عرب به معنای برگزیده می باشد. به دلیل خواص فوق العاده این ماهی چنین نامی برای آن در نظر گرفته شده است.
یکی از بهترین ماهی های جنوب کشور است که طعم لذیذ آن مورد پسند همگان می باشد، از این رو به بازارهای کلیه نقاط کشور ارسال شده و مقبول سلایق مختلف اهالی هر منطقه می باشد.
گران بودن قیمت این ماهی در این استان نیز حکایت از خواص بالای آن دارد.
ماهی حلوا در سبد خرید ساکنان خارج از کشور نیز به خوبی جای خود را باز کرده و مردم کشورهای مختلف نیز از خواص پرفایده آن بهره مند شده اند.
ظاهر ماهی حلوا سفید
ظاهر چهارگوش و کتابی ماهی حلوا سفید جنوب ، جالب توجه می باشد. پوست آن روشن است. بدن این ماهی تقریبا لوزی شکل، پوزه در بالای دهان جلو آمده، دهان کوچک و تقریبا در انتها قرار دارد. فلس های روی بدن بسیار کوچک بوده و به آسانی کنده می شوند، رنگ بدن در طرفین نقره ای و پشت آبی خاکستری است.
علاوه بر خلیج فارس و دریای عمان ؛ در اقیانوس آرام ، اقیانوس هند ، دریای مدیترانه ، دریای عرب هم دیده شده است.
ارزش غذایی ماهی حلوا سفید جنوب
ماهی حلوا سفید جنوب دارای انواع ویتامین ها ، اسیدهای چرب امگا 3 ، پروتئین بسیار بالا و چربی کم می باشد.
ویتامین آ ، دی و کلسیم موجود در آن سبب شده تا در مقاوم ساختن سیستم ایمنی ، استحکام بخشیدن به استخوان بندی و تقویت بینایی بسیار مثمر ثمر واقع شود.
ویتامین ب 12 برای جلوگیری از اختلال در سیستم عصبی موثر است.
ید ، برای کارگرد غده تیروئید بسیار ضروری می باشد. امگا 3 موجود در آن برای سلامت قلب، مفید است.
ویژگی های مثبت ماهی حلوا سفید جنوب
تیغ های ریز و آزاردهنده نداشته و همین باعث می شود تا خانواده ها از خرید ماهی حلوای سفید استقبال کنند. بافت گوشتی و لطیفی دارد و کم بودن ضایعات نیز از دیگر خصوصیات خوب این ماهی می باشد.
اگر ماهی را به صورت پاک نشده تهیه کردید ، اصلا نگران تمیز کردن آن نباشید. جداسازی پولک ها بدون چاقو هم امکان پذیر بوده و با شستن به راحتی برطرف می گردد.
سرو و دم ماهی را جدا کرده ، سپس از پهلو آن را برش دهید در این صورت استخوان ها از گوشت کاملا جدا می گردند.
به دلیل طعم خوب ماهی نیازی نیست تا برای مزه دار کردن آن خیلی خود را به دردسر بیندازید. با سرخ کردن ماهی به روش معمولی هم می توانید از مزه بی نظیر آن بهره مند شوید.
اگر می خواهید برای آشپزی خود وقت بیشتری بگذارید؛ آن را به صورت قلیه ماهی ، ماهی شکم پر و کبابی هم می توانید طبخ کنید.