تفاوت انواع نوشیدنی های کافی شاپ
ریسترتو
ریسترتو یا اسپرسو ریسترتو گزینه ای دیگر برای حرفه ای ها: کلمه ریسترتو "Ristretto"، کوتاه شده یا محدود شده معنی می شود. اما ریسترتو چیست؟ همان اسپرسو است اما با زمان عصاره گیری کوتاه تر و غلظتی بیشتر، یک شات سینگل اسپرسو حدود ۲۵ تا ۳۰ میلی لیتر حجم دارد اما یک ریسترتو حجمی برابر ۱۵ تا ۲۰ میلی لیتر دارد. حتما میپرسید
خب چرا این کارو کردن؟! چه فرقی داره؟ چرا انقدر کمه!
پیشنهاد میکنم به روش تهیه ریسترتو و ویژگی های آن مراجعه کنید.
دابل ریسترتو
یکی دیگر از فرزندان اسپرسو! دابل ریسترتو را می توان دو شات کوتاه شده یا محدود شده معنی کرد. یک ریسترتو دوبل از دو شات ریسترتو تشکیل شده است. دابل ریسترتو "double ristretto" را می توان همان دابل اسپرسو نام گذاشت اما با زمان عصاره گیری کمتر! به این معنی که حجم آب کمتری نسبت به دابل اسپرسو از پودر قهوه می گذرانیم. حجم ریسترتو دوبل حدود ۴۰-۳۰ میلی لیتر است که در مقایسه با اسپرسو دوبل (۶۰- ۵۰ میلی لیتر) از آن کم تر است. به مطلب طرز تهیه دابل ریسترتو مراجعه نمایید.
آمریکانو
غلظت اسپرسوی خود را کاهش دهید تا به آمریکانو "Americano" برسید!!! ترکیبی از اسپرسو و آب داغ. البته ابتدا اسپرسو را در فنجان ریخته و سپس آب داغ. آب داغ را معمولا بین ۳۰ تا ۴۷۰ میلی لیتر به اسپرسو تک یا دابل شات اسپرسو اضافه می کنند. می توانید به طرز تهیه و آشنایی با آمریکانو مراجعه کنید.
لانگ بلک
لانگ بلک یکی دیگر از فرزندان اسپرسو، "شاید هم داداش آمریکانو!" است. نوشیدنی که دوستداران آن بیشتر در نیوزیلند و استرالیاست، که از همنشینی اسپرسو با آب داغ تهیه می شود. "لابد می خواهید بپرسید آمریکانو چی پس؟ با لانگ بلک بیشتر آشنا شوید.
لانگو
رقیق، ملایم اما تلخ، ویژگی های اسپرسو لانگو است، در زبان ایتالیایی لانگو "Lungo" را می توان کشیده و طولانی معنی کرد. برای تهیه اسپرسو لانگو، دوست و یار همیشگی حتما باید حضور داشته باشد، بله اسپرسو! اما این بار کمی بیشتر با اسپرسو کار داریم! لانگو حجمی حدود 90 تا 120 میلی لیتر دارد برای تهیه لانگو باید آب بیشتری را از اسپرسو عبور دهیم. زمان شات گیری حدود 1 دقیقه است! با طرز تهیه لانگو در این لینک آشنا شوید.
کاپوچینو
این نوشیدنی ایتالیایی اصیل کاپوچینو cappuccino نام گروهی از کاتولیک هاست. مردم ایتالیا ظاهر این نوشیدنی را مشابه راهبان کاپوچین می پندارند و می گویند این نوشیدنی به همین دلیل، کاپوچینو نام گرفته است. کاپوچینو چندین حالت مختلف دارد که از ترکیب شیر، کف شیر و اسپرسو تهیه می شود.
لاته آرت - کافه لاته
لاته، لاته آرت "Latte Art"، لته، کافه لاته "Cafe Latte" نوشیدنی ای بسیار پر طرفدار بر پایه اسپرسو است که با ظاهری زیبا، امروزه در کافه ها و میان مردم طرفداران زیادی پیدا کرده است. لاته آرت مانند اسم خود، تلفیلی از هنر، قهوه و شیر است. این ترکیب، اولین بار توسط لوییچی لویی اختراع شد و امروزه مسابقات در سطح جهانی برای تهیه این نوشیدنی برگزار می شود.
کورتادو
کورتادو "Cortado" ترکیب جذاب دیگری از شیر و اسپرسو که در زبان اسپانیایی به معنی بریده شده است، در کشور پرتغال "Pingo" یا "Garoto " در فرانسه با نام "noisette" شناخته می شود پس اگر با نام های دیگر آن مواجه شدید خونسردی خود را حفظ کنید. حتما می پرسید "این بار دیگه چجوری میخاد شیر و اسپرسو ترکیب شه؟" مطلب تهیه کورتادو را مشاهده نمایید.
لاته ماکیاتو
لاته ماکیاتو"Latte macchiato" یک نوشیدنی ایتالیایی که در زبان ایتالیایی لاته به معنی شیر و ماکیاتو، خال خال، علامت گذاری شده یا نشانه دار معنی می شود که اشاره دارد به شیری که با اسپرسو لکه دار شده است. اسپرسو این بار در یک نوشیدنی با تقسیم رنگ بسیار زیبا جلب توجه می کند.
آفوگاتو
این نوشیدنی ایتالیایی در این کشور "غرق شده" ترجمه می شود. آفوگاتو "Affogato" یا اصطلاحا قهوه بستنی، دسری است که از یک یا دو شات اسپرسو داغ با بستنی ترجیحا وانیلی تهیه می شود. البته عده ای از قهوه دمی نیز استفاده می کنند. که چندان مرسوم نیست. در دسته بندی ها، آفوگاتو با اینکه نوشیدنی چندان داغی نیست اما جزو نوشیدنی های گرم محسوب می شود. میتوانید با طرز تهیه آفوگاتو آشنا شوید.
قهوه موکا - موکاچینو
قهوه موکا یا موکاچینو نوشیدنی ایست که عمده ترکیبات آن شکلات و اسپرسو است! البته ممکن است قهوه موکا "caffè mocha" را با دانه های قهوه موکا که در یمن کشت می شود اشتباه بگیرید. شهر موکا در یمن یکی از قدیمی ترین شهر های مرتبط با داستان پیدایش قهوه است. در حال حاضر در شهر موکای یمن قهوه موکا کشت میشود که به آن موکای عربی گفته میشود. و البته نوشیدنی موکاچینو "mocaccino" که از ابتکارات آمریکایی است بی ربط به آن نیست. طعم شکلات با قهوه! قهوه موکا یکی از گونه های کافه لاته است که ترکیبی شکلاتی دارد.
کن پانا
"با خامه" ترجمه جالب کن پانا "con panna" به ایتالیایی است. نوشیدنی خوش ظاهری که دوست داران خاص خودش را دارد. این نوشیدنی از دست آوردهای دیگر اسپرسو است به این معنی که پایه اصلی این نوشیدنی، همچون لاته آرت، کاپوچینو، آفوگاتو و ... اسپرسو است. در ایران این نوشیدنی کم کم در اکثر کافه ها رواج یافته است البته غیر از کافه ها، در خانه ها نیز تهیه می شود.
به کافه کن پانا در ایالات متحده، "café Vienne" و در فرانسه و انگلیس "café Viennois" می گویند.
قهوه ترک
قهوه ترک "Turkish coffee" نوعی قهوه نیست در واقع یکی از روش ها و متدهای تهیه قهوه است. به روش های دیگری مانند اسپرسو، قهوه فرانسه و ... می توان اشاره کرد. البته قهوه ترک را به عنوان قهوه ارمنی هم می شناسند.
قهوه فرانسه:
قهوه فرانسه، قهوه ای ملایم که برای تهیه آن حتما باید از فرنچ پرس استفاده شود. تهیه قهوه با فرنچ بسیار کار ساده ای است، محصول نهایی، قهوه ای غلیظ همراه با روغن قهوه است. این روغن به دلیل استفاده نکردن از فیلترهای کاغذی در فرنچ پرس، از بین نمی رود.
بلک کافی:
همانطور که از اسم آن پیداست حتما تیره تر از دوستانش است! قهوه ای که با دستگاه قهوه ساز تهیه شده باشد و میزان برشتگی دانه های قهوه استفاده شده در این نوشیدنی تیره می باشد. بلک کافی یک فنجان قهوه تیره برشته شده است که با دستگاه قهوه ساز تهیه شود. همین! آموزش تهیه بلک کافی.
آیا شما نوشیدنی هایی را در کافه میل کرده اید که در اینجا نمی بینید؟ آن را در نظرات برای ما ارسال کنید تا آموزش تهیه و سرو آن را به مطلب بیافزاییم. ممنون از همراهی شما
digiprotein.ir