پیسالادیر (pissaladiere)
از غذاهای سنتی ای است که برای اولین بار در شهر نیس در جنوب فرانسه درست شده است. این غذا از پیش غذاهای پرطرفدار است و معمولا به قطعات باریک تقسیم و به عنوان اسنک خورده می شود. برای درست کردن این غذا خمیر نان را نازک و به شکل خمیر پیتزا پهن می کنند و روی آن را با پیاز، زیتون و ماهی کولی می پوشانند.
راتاتوایلی (Ratatouille)
این غذا از غذاهای ناحیه پروانس فرانسه است و در آن سبزیجاتی مثل گوجه، کدو سبز، بادمجان، فلفل و پیاز را حلقه حلقه کرده و ترکیب می کنیم و آنقدر می پزیم تا کاملا نرم و پخته شوند. روش های زیادی برای درست کردن این غذا وجود دارد اما در همه آن ها زمان زیادی برای پختن سبزیجات لازم است.
سول میونیر (Sole Meuniere)
برای درست کردن این غذای دریایی، فیله ماهی حلوا با آرد می پوشانند و آن را در روغن سرخ می کنند. بعد از سرخ شدن سسی که از ترکیب کره، آبلیمو و جعفری درست شده را روی آن می ریزند.
Bouillabaisse
این غذا از غذاهای سنتی فرانسه است که در آن از انواع ماهی های تازه ای که در روز صید شده بود استفاده می کردند. این غذا برای اولین بار درشهر مارسی درست شد و ماهی گیران ماهی هایی را که موفق نمی شدند تا پایان روز بفروشند برای پختن این غذا استفاده می کردند. برای درست کردن این غذا انواع ماهی های مختلف را با کمی سبزیجات ترکیب می کنند و با کمی آب می پزند.
Kouign-amann
کیکی گرد است که از خمیر کروسان پر شکر درست می شود و در اصل دسری از برتانی است. در قدیم خانواده های فقیر این ناحیه در طول هفته مقداری از خمیر نان را ذخیره می کردند تا یکشنبه ها با آن این کیک خوشمزه را درست کنند. خمیر باید کاملا پوشیده از شکر و سپس قالب گیری شود. بخاری که در حین پخت ایجاد می شود لایه های آن را جدا و یک شیرینی لایه لایه را به وجود می آورد.
تارت تاتین (Tarte Tatin)
همه غذاهای فرانسوی در ظرف مخصوص خودشان پخته می شوند و این دسر هم استثنا نیست. برای درست کردن این دسر ساده میوه ها را در کف ماهی تابه می چینید بعد روی آن را با خمیر می پوشانید. همانطور که خمیر در حال پختن است میوه هم شکلی کاراملی به خودش می گیرد و کیکی خوشمزه درست می شود. بعد از پختن کیک، ماهی تابه را بر می گردانیم و میوه ها در رو قرار می گیرند معمولا این دسر با سیب درست می شود اما می توانید از میوه های دیگری مثل گلابی یا آناناس هم استفاده کنید.