کباب بختیاری جزو انواع کباب میباشد
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 15 دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 30 دقیقه میباشد .
کباب بختیاری را می توانید در وعده نهار - شام - سرو کنید .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 4 نفر مناسب میباشد .
مواد لازم برای تهیه چلو کباب بختیاری برای 4 نفر ارائه شده؛ زمان آماده سازی مواد حدود 15 دقیقه و زمان پخت حدود 30 دقیقه است. |
مواد لازم برای تهیه کباب بختیاری گوسفندی
فیله گوسفندی |
400 گرم |
فیله مرغ |
400 گرم |
پیاز متوسط |
2 عدد |
فلفل دلمه ای سبز کوچک |
1 عدد |
آبلیموی تازه |
2 قاشق غذاخوری |
زعفران دم کرده |
2 قاشق غذاخوری |
روغن مایع |
4 قاشق غذاخوری |
کره آب شده |
25 گرم |
فلفل سیاه |
2 قاشق چاخوری |
نمک |
به مقدار لازم |
طرز تهیه کباب بختیاری
- ابتدا فیله گوسفند را روی یک سطح صاف قرار داده، آن را قبضه کنید و به تکه های مساوی تقسیم کنید. تکه های گوشت را نازک تر از مرغ برش بزنید، چون مرغ زودتر از گوشت می پزد.
- پیازها را پوست بگیرید، آنها را رنده کنید و آب آن را بگیرید.
- نیمی از آب پیاز را در یک کاسه بریزید، یک قاشق چایخوری فلفل سیاه و دو قاشق روغن مایع به آن اضافه کنید.
- تکه های گوشت را در مواد قرار داده و با دست چنگ بزنید تا مواد به خورد آن رود.
- روی ظرف سلفون بکشید و برای مدت 12 ساعت در یخچال قرار دهید تا مزه دار شود.
- فیله های مرغ را به سه قسمت تقسیم کنید و در یک کاسه دیگر بریزید، زعفران را به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید.
- نیم دیگر آب پیاز، دو قاشق روغن مایع، و نمک و فلفل را به مرغ اضافه کنید و با دست خوب مخلوط کنید.
- روی ظرف سلفون بکشید و 12 ساعت در یخچال قرار دهید تا طعم دار شود.
- فلفل دلمه ای را خلالی برش بزنید و 5 ساعت قبل از سیخ کردن کباب، آن را به مواد گوشت و مرغ اضافه کنید.
- آب لیمو را نیم ساعت قبل از سیخ کردن کباب، به هر کدام 2 قاشق اضافه کنید. آبلیمو زودتر اضافه نشود چون باعث سفت شدن گوشت می شود. نمک گوشت را هم در همین مرحله اضافه کنید.
- برای سیخ کردن، گوشت و مرغ را به صورت یک در میان سیخ کنید.
- برای کباب کردن گوشت بهتر است از ذغال استفاده کنید و اجازه دهید بر روی آتش ملایم خوب بپزد. آتش را تند نکنید چون گوشت کامل، مغز پخت نمی شود. حدودا نیم ساعت زمان می برد تا کباب کاملا پخته و آماده شود. در صورتی که امکان استفاده از ذغال برای طبخ کباب وجود ندارد، گوشت ها را در سیخ چوبی قرار داده و در یک ماهی تابه کمی کره بریزید. سپس سیخ ها را در آن قرار داده و اجازه دهید با حرارت ملایم بپزد.
- بعد از آماده شدن کباب با یک برس مقداری کره آب شده روی آن بمالید تا نرم تر شود.
مواد لازم برای تهیه چلو مجلسی برای 4 نفر
برنج ایرانی با کیفیت |
4 پیمانه |
نمک |
4 قاشق غذاخوری |
روغن |
4 قاشق غذاخوری |
طرز تهیه چلو مجلسی
- ابتدا برنج را تمیز پاک کنید و سپس سه بار بشوئید تا رنگ آب آن زلال شود. موقع شستن برنج، آن را چنگ نزنید.
- برنج را با مقداری نمک (به ازای هر پیمانه بزرگ برنج یک قاشق غذاخوری نمک) در ظرف نسبتا بزرگ خیس کنید، چون با خیس خوردن حجم برنج زیاد می شود.
- اجازه دهید تا برنج 3 الی 4 ساعت خیس بخورد. مدت زمان خیس خوردن برنج به نوع برنج و تازگی برنج بستگی دارد. اگر برنج کهنه باشد یعنی محصول همان سال نباشد، کیفیت بهتری دارد و هر چه بیشتر خیس بخورد بهتر می شود ولی برنج تازه، اگر زیاد خیس بخورد کیفیتش را از دست می دهد، پس باید مدت زمان کمتری خیس بخورد.
- قابلمه ای که قصد دارید برنج را در آن طبخ کنید تا نیمه آب کنید و روی حرارت قرار دهید تا به جوش آید و سپس کمی نمک به آب جوش اضافه کنید. قابلمه باید جای کافی برای جوشاندن برنج داشته باشد.
- آب برنج خیس خورده را دور بریزید و برنج را در قابلمه آب جوش بریزید. نمک آب برنج را بچشید اگر کم نمک بود کمی نمک به آن اضافه کنید و اگر شور بود موقع آبکش کردن، روی برنج داخل آبکش کمی آب بریزید تا شوری آن گرفته شود.
- حرارت را زیاد کنید تا برنج در آب بجوشد و 2 قاشق آبلیمو یا سرکه به آب برنج اضافه کنید تا برنج سفید شود و له نشود. برای اینکه برنج، قد بکشد در حین جوشیدن یک لیوان آب سرد یا چند تکه یخ به آن اضافه کنید.
- برای اینکه برنج به هم نچسبد و دانه دانه شود 1 قاشق روغن مایع به برنج در حال جوش اضافه کنید.
- در حین جوشیدن برنج، مرتب آن را تست کنید یعنی چند تا از برنج ها را با دست له کنید، وقتی وسط برنج نرم شد آن را آبکش کنید.
- یک قابلمه که جای کافی برای دم کشیدن برنج داشته باشد روی حرارت قرار داده و مقداری روغن در آن بریزید. در صورت تمایل می توانید بعد از داغ شدن روغن کف قابلمه یک لایه سیب زمینی قرار دهید و برنج را روی آن بریزید.
- برنج را به صورت هرمی داخل قابلمه بریزید، طوریکه در وسط قابلمه برنج بیشتری ریخته شود تا حرارت به همه قسمت های برنج برسد و بهتر دم بکشد.
- برای دم گذاشتن برنج ابتدا حرارت را برای مدت کمی زیاد کنید تا داخل قابلمه بخار بگیرد و بعد حرارت را کم کنید، سپس آب و روغن را روی برنج بریزید و روی در قابلمه دمکن بگذارید.
- 30 تا 45 دقیقه طول می کشد تا برنج دم بکشد. وقتی برنج دم کشید روی آن روغن بدهید و آن را در دیس بکشید. کباب را کنار برنج قرار دهید و با گوجه، و فلفل کبابی و لیمو ترش آن را تزئین کرده و نوش جان کنید.