چگونه میوه های عید را تازه نگهداریم؟
لیمو ترش
لیموترش بهترین میوه برای استفاده در غذا و سالادهاي مختلف اسـت و طعم غذاها را بسیار عالی میکند. لیموترش در دمای اتاق یک هفته بیشتر دوام نمیآورد. اما قرار دادن آنها در کیسههاي پلاستیکی کـه کاملا در آنها بسته اسـت، باعث میشود تا یک ماه تازه بمانند.
پرتقال
پرتقالهاي رسیده را باید در یخچال نگه داری کرد. البته آنها باید کاملا خشک باشند. زیرا رطوبت باعث خراب شدن شان می شود. بدین ترتیب میتوانید تا دوهفته و حتی بیشتر آنها را تازه نگهدارید. اما اگر می خواهید زمانی بیشتر از دوهفته، سالم بمانند، آنها را درون کاغذ بپیچید تا از رطوبت کاملا دور بمانند.
انار
هنگام خرید انار، اناری را انتخاب کنید کـه قهوه اي، نرم، شکننده و یا بسیار سبک نباشند. دانههاي صورتی رنگ انار بدلیل فرآیند اکسیداسیون، قهوهاي میشوند. بهترین روش نگه داری انار، گذاشتن آنها در یخچال اسـت. اگر انار را درسته و دانه دانه نشده در یخچال نگهدارید، مدت زمان بیشتری دوام میآورد.
اما انارهاي دانه دانه شده را میتوانید در ظروف در بسته کـه هوا وارد آن نشود، در یخچال نگهداری کنید. در ضمن بهتر اسـت بجای استفاده از ظروف پلاستیکی، آنها را درون ظروف شیشهاي یا سرامیکی نگه داری کنید. زیرا انار بـه اسانی مواد شیمیایی متصاعد از پلاستیک رابه خود جلب میکند و زودتر خراب می شود. هم چنین می توانید دانههاي انار را فریزری کرده و هر زمان کـه خواستید ازآنها استفاده کنید.
آناناس
این میوه پس از چیده شدن دیگر بیشتر ازآن نمیرسد، بنابر این بهترین کار خوردن آناناس پس از خرید آن اسـت. اگر می خواهید میزان اسیدیته آناناس کم شود، ۱ یا ۲ روز، آنرا در دمای اتاق نگهداری کنید.
از اسیدی بودن آن کم می شود، اما شیرینی آن بدون تغییر باقی میماند. هم چنین میتوانید آنها را درون کیسه پلاستیکی گذاشته ودر یخچال بگذارید. بدین ترتیب تا ۴ روز تازه باقی می مانند.
نارگیل
نارگیل را همان طور سالم می توانید در دمای اتاق بـه مدت ۲ تا ۴ ماه نگهدارید. اما اگر آنرا خرد کردید، دریک ظرف دردار قرار داده بـه طوریكه هوا وارد آن نشود، سپس درون یخچال بگذارید. بدین ترتیب تا یک هفته دوام خواهند داشت. اما اگر میخواهید بـه مدت ۹ ماه نارگیلها را نگهدارید، آنها را در فریزر ذخیره کنید.
آووکادو
آووکادوهاي برش خورده، بدلیل وجود نوعی آنزیم در آنها بـه سرعت اکسیده شده و بـه رنگ قهوهاي درمی آیند. برای تازه نگه داشتن آووکادوهاي برش خورده، روی آنها آب لیموترش ریخته و درون کاغذ بپیچانید ودر یخچال بگذارید. هم چنین میتوانید یک لایه روغن زیتون روی برشهاي آووکادو بمالید و جلوی رسیدن هوا و اکسیده شدن آنرا بگیرید.
روش دیگر قرار دادن چند لایه پیاز در ظرفی اسـت کـه برشهاي آووکادو را درون آن نگه میدارید. البته این احتمال هم وجوددارد کـه آووکادو بوی پیاز بگیرد. ولی با هریک از روشهاي فوق میتوانید آووکادوها را تازه نگهدارید.
گریپ فروت
گریپ فروت برش نخورده را می توانید در دمای اتاق بـه مدت یک هفته نگهدارید کـه این مدت زمان در یخچال بـه ۲ تا ۳ هفته می رسد. گریپ فروت وقتی در دمای اتاق میماند، شیرینتر می شود.
آب گریپ فروت را نیز می توان در ظرف دردار پلاستیکی یا شیشهاي بـه مدت ۲ تا ۳ روز نگهداشت. البته بهتر اسـت آب میوهها در ۲۴ تا ۴۸ ساعت اول مصرف شوند.
نکات بیشتر
اگر می خواهید کـه میوهها و سبزیجات تان طول عمر بیشتری داشته باشند، رعایت نکات تکمیلی زیر هم کمک شایانی بـه تازه ماندن و میوه هاي شـما می کند.
خیار را از میوه های دیگر جدا کنید
تعداد زیادی از میوه ها مانند گوجه فرنگی، موز و هندوانه گاز اتیلن تولید می کنند کـه نقش مهمی در رسیدن میوه ها دارد. خیار میوه اي ست کـه بـه این گاز حساس می باشد، از این رو شـما باید آنرا در جایی دور از میوه هاي دیگر نگه دارید.
حتی اگر آن ها را روی کانتر آشپزخانه آویزان نگه دارید، بهتر از این اسـت کـه در کشوی یخچال با میوه هاي دیگر باشد. اگر می خواهید خیار را در مدت زمان بیشتری نگه دارید، حتی می توانید انها رابه مدت چند روز در فریزر قرار دهید.
سبزیجات را مانند گلها نگه دارید
شـما باید از سبزیجات مانند گلها نگه داری کنید. اول از همه ی یادتان باشد کـه پس از شستشو، حتماً آن ها را کاملا خشک کنید. سپس انتهای آن ها را کوتاه کنید و آن ها را مانند گل در گلدان آب قرار دهید.
اگر شـما سبزیجات تان رابه این شیوه در یخچال نگهدارید، مدت زمان بیشتری شاداب خواهند ماند. البته ریحون برخلاف دیگر سبزیجات، باید در دمای اتاق نگهداری شود. شـما می توانید حتی آب داخل ظرف انها را هر چند وقت یکبار عوض کنید. با این شیوه سبزیجات تا 2 هفته دوام خواهند آورد.
کدو را در کنار سیب و گلابی نگذارید
کدو سبز و کدو حلوایی طول عمر زیادی دارند اما نباید انها رابا سیب، گلابی و دیگر میوه هاي رسیده یک جا قرار دهیم زیرا موجب زردی ودر نتیجه پوسیده شدن آن ها می شود.
کدو حلوایی و کدو سبز در دمای بین 50 تا 55 درجه فارن هایت، کـه پایین تر از دمای خانه اما نه بـه سردی یخچال اسـت، دوام بیشتری دارند. با این روش، شـما می توانید کدوهای بزرگ را تا 6 ماه و کدوهای کوچکتر را تا 3 ماه نگهدارید.
سیب و پرتقال را از هم جدا کنید
شاید این موضوع را تا بحال نشنیده باشید اما سیب و پرتقال هم باید در محلی جدا نگه داری شوند. میوه ها گازی بنام اتیلن تولید می کنند کـه نقش مهمی در رسیدن انها دارد.
از آنجا کـه این گاز میتواند موجب پوسیدگی دیگر میوه ها شود، بهتر اسـت کـه میوه هایي چون سیب و پرتقال جدا نگه داری شوند. برای پرتقال، بهتر اسـت کـه شـما انها را در کیسه اي توری قرار دهید تا هوا جریان داشته باشد. کیسه هاي پلاستیکی فرایند پوسیدگی انها را شدت می بخشند.
موزها را از هم جدا کنید
بدی موز این اسـت کـه همه ی انها بطور هم زمان می رسند اما برای این مورد هم راه حلی وجوددارد. بهتر اسـت کـه ابتدا انها را از هم جدا کنید.
سپس عده اي از موزها را روی کابینت بگذارید و باقی را در یخچال نگه دارید تا دیرتر برسند. شـما حتی می توانید موزهای رسیده و کمی پلاسیده شده تان را برای درست کردن شیک استفاده کنید.
پیاز و سیب زمینی را یک جا نگذارید
اگر پیاز و سیب زمینی را دریک جا قرار دهید، پیازها موجب پلاسیدگی سیب زمینی ها می شوند. بهتر اسـت کـه آن ها رابه طور جداگانه در سبدی رو باز ودر محیطی سرد و تاریک قرار دهید.
اگر انها در دسترس رطوبت قرار گیرند، نرم شده و زودتر خراب می شوند. بهترین همسایه برای پیاز، سیر اسـت. آن ها میتوانند درکنار هم قرار گیرند، بدون اینکـه آسیبی بـه هم برسانند.
گوجه فرنگی از یخچال بیزار است
گوجه فرنگی از یخچال بیزار اسـت، شاید هم یخچال از گوجه فرنگی بیزار اسـت، در هر صورت، اگر شـما می خواهید کـه گوجه فرنگی هایتان عمر بیشتری داشته باشند، انها را در محیط خانه، روی کانتر آشپزخانه، قرار دهید. گوجه فرنگی در یخچال بیشتر از 3 روز دوام نخواهد داشت.
digiprotein.ir