بره گوشت خوشمزه ، مقوی و سالمی است. ویژگی مشخصه آن بوی خاصی است. گوشت گوسفند جوان بیشترین ارزش غذایی و بهترین کیفیت غذایی را دارد. در آشپزی ، به ویژه در کشورهای شرقی ، از گوشت بره به طور گسترده ای استفاده می شود. اما آیا ما همه چیز را در مورد این محصول می دانیم؟ چه فوایدی برای بدن انسان دارد ، آیا می توان با رژیم غذایی آن را خورد و در تغذیه ورزشی گنجاند؟
در مقاله ، ما به مسائل مربوط به ترکیب شیمیایی و میزان کالری گوشت خواهیم پرداخت ، فواید و مضرات بره برای بدن انسان را در نظر بگیرید.
محتوای کالری و ارزش غذایی گوشت بره
ممکن است مقدار کالری گوشت بره در ابتدا ترسناک باشد ، اما درصد چربی این گوشت کمتر از گوشت خوک است و مقدار پروتئین آن یکسان است. علاوه بر این ، کلسترول پایین تر از گوشت گاو و گوشت خوک است.
با این حال ، میزان کالری محصول خام نسبتاً زیاد است - 202.9 کیلوکالری. مقدار انرژی بره کمی کمتر است - 191 کیلوکالری.
ارزش غذایی گوشت بره تازه به شرح زیر است:
- پروتئین ها - 15.6 گرم ؛
- چربی ها - 16.3 گرم
- کربوهیدرات - 0 گرم.
ارزش دانستن دارد! میزان کالری یک محصول مستقیماً به سن حیوان بستگی دارد: گوسفندان هرچه پیرتر شوند ، ارزش انرژی گوشت آن بیشتر است.
آنها سعی می کنند از گوشت جوان برای غذا استفاده کنند که هنوز وقت آن نیست که چربی جمع کند. به همین دلیل است که می توان بره ، یعنی گوشت بره های جوان را در طول رژیم با خیال راحت مصرف کرد.
بیایید نگاهی دقیق به محتوای کالری محصول پس از انواع مختلف عملیات حرارتی و همچنین با شاخص های اصلی ارزش غذایی (BZHU) داشته باشیم. داده های جدول 100 گرم نشان داده شده است.
گوشت بعد از عملیات حرارتی | مقدار کالری در هر 100 گرم | BJU در هر 100 گرم |
بره پخته شده در فر | 231 کیلوکالری | پروتئین - 17 گرم
چربی - 18 گرم کربوهیدرات ها - 0.7 گرم |
گوشت بره آب پز (آب پز) | 291 کیلو کالری | پروتئین ها - 24.6 گرم
چربی - 21.4 گرم کربوهیدرات ها - 0 گرم |
بره ملایم پخته شده | 268 کیلوکالری | پروتئین - 20 گرم
چربی - 20 گرم کربوهیدرات ها - 0 گرم |
بره بخارپز | 226 کیلو کالری | پروتئین - 29 گرم
چربی - 12.1 گرم کربوهیدرات ها - 0 گرم |
بره کبابی | 264 کیلوکالری | پروتئین ها - 26.2 گرم
چربی - 16 گرم کربوهیدرات ها - 4 گرم |
شالی بره | 225 کیلوکالری | پروتئین ها - 18.45 گرم
چربی - 44/16 گرم کربوهیدرات ها - 2.06 گرم |
بنابراین ، بره بدون توجه به روش پخت ، یک گوشت نسبتاً پر کالری است. با این حال ، پس از پخت و پز ، عملا هیچ کربوهیدرات در محصول وجود ندارد.
قسمت نسبتاً محبوب بره ، کمر ، پشت لاشه است که نه تنها گوشت ، بلکه دنده نیز دارد ، به اصطلاح مربع است. این قسمت ظریف ترین و آبدارترین در نظر گرفته می شود ، بنابراین لذیذترین غذاها از آن تهیه می شود.
بدون شک ، بسیاری به محتوای کالری کمر و ارزش غذایی آن در هر 100 گرم علاقه مند هستند:
- محتوای کالری - 255 کیلوکالری ؛
- پروتئین ها - 15.9 گرم ؛
- چربی ها - 21.5 گرم
- کربوهیدرات - 0 گرم ؛
- فیبر غذایی - 0 گرم ؛
- آب - 61.7 گرم
کربوهیدرات های موجود در کمر ، مانند سایر قسمت های گوشت بره ، کاملاً وجود ندارند. بنابراین ، در طول دوره رژیم ، گنجاندن چنین گوشتی در رژیم لاغری ممنوع نیست. با این حال ، بهتر است هنگام کاهش وزن از قوچ لاغر (لاغر) استفاده شود.
میزان کالری چنین محصولی 156 کیلوکالری است و ترکیب غذایی کاملاً مناسب است:
- پروتئین ها - 21.70 گرم ؛
- چربی ها - 7.2 گرم
- کربوهیدرات - 0 گرم.
این ارقام نشان می دهد که می توان از گوشت بره به عنوان گوشت رژیمی استفاده کرد.
گوشت گوسفند علاوه بر ترکیب متعادل BZHU ، حاوی بسیاری از ویتامین ها و عناصر کلان و ریز مورد نیاز بدن است.
© آندری استاروستین - stock.adobe.com
ترکیب شیمیایی گوشت
ترکیب شیمیایی گوشت متنوع است. بره حاوی ویتامین های گروه B است که تأثیر مفیدی بر متابولیسم دارند. همچنین ، گوشت حیوانات حاوی ویتامین های K ، D و E است که باعث تحریک سیستم گردش خون ، تقویت استخوان ها و افزایش ایمنی بدن می شود.
خوردن بره برای پیشگیری از راشیتیسم و بیماری های خود ایمنی توصیه می شود.
ترکیب معدنی گوشت غنی و متنوع است: منیزیم ، کلسیم ، سدیم ، فسفر ، پتاسیم و آهن همه در بره یافت می شوند. وجود آهن باعث افزایش هموگلوبین می شود و در ترکیب با ویتامین های B ، ماده به خوبی جذب می شود. پتاسیم عملکرد سیستم قلبی عروقی را بهبود می بخشد.
در جدول زیر تمام ویتامین ها و همچنین عناصر خرد و کلان موجود در گوشت ذکر شده است. تمام داده ها بر اساس 100 گرم است.
مواد مغذی | محتوای 100 گرم |
ویتامین B1 (تیامین) | 0.08 میلی گرم |
ویتامین B2 (ریبوفلاوین) | 0.14 میلی گرم |
ویتامین B3 (نیاسین) | 7.1 گرم |
ویتامین B4 (کولین) | 90 میلی گرم |
ویتامین B5 (اسید پانتوتنیک) | 0.55 گرم |
ویتامین B6 (پیریدوکسین) | 0.3 میلی گرم |
ویتامین B9 (اسید فولیک) | 5.1 میکروگرم |
ویتامین E (توکوفرول) | 0.6 میلی گرم |
ویتامین D (کلسیفرول) | 0.1 میلی گرم |
پتاسیم | 270 میلی گرم |
کلسیم | 9 میلی گرم |
منیزیم | 20 میلی گرم |
فسفر | 168 میلی گرم |
سدیم | 80 میلی گرم |
اهن | 2 میلی گرم |
ید | 3 میکروگرم |
فلز روی | 2.81 میلی گرم |
مس | 238 میکروگرم |
گوگرد | 165 میلی گرم |
فلورین | 120 میکروگرم |
کروم | 8.7 میکروگرم |
منگنز | 0.035 میلی گرم |
گوشت گوسفند همچنین سرشار از اسیدهای آمینه است و آنها در تشکیل گلبول های قرمز خون و سنتز هموگلوبین نقش دارند. علاوه بر این ، آنها فرآیندهای متابولیک را در بافت عضلانی بهبود می بخشند ، بدن انسان را از استرس و بیماری های ویروسی محافظت می کنند. در جدول زیر لیستی از اسیدهای آمینه موجود در 100 گرم گوشت بره ارائه شده است.
آمینو اسید | محتوای 100 گرم |
تریپتوفان | 200 میلی گرم |
ایزولوسین | 750 میلی گرم |
والین | 820 میلی گرم |
لوسین | 1120 میلی گرم |
ترئونین | 690 گرم |
لیزین | 1240 میلی گرم |
متیونین | 360 گرم |
فنیل آلانین | 610 میلی گرم |
آرژنین | 990 میلی گرم |
لیسیتین | 480 میلی گرم |
بره تقریباً تمام اسیدهای آمینه مورد نیاز بدن برای ساختن سلول های جدید را دارد.
فواید بره برای بدن انسان
فواید گوشت بره در درجه اول به مقدار زیاد پروتئین برمی گردد. گوشت بره همچنین چربی کمتری نسبت به گوشت خوک دارد ، بنابراین گوشت آب پز اغلب در رژیم های مختلف غذایی گنجانده می شود. گوشت به دلیل محتوای بالای فلوراید ، به همه توصیه می شود ، زیرا این عنصر باعث تقویت دندان ها و استخوان ها می شود.
افزودن گوشت بره در رژیم غذایی برای افراد دیابتی مفید است. واقعیت این است که لسیتین زیادی در این محصول وجود دارد ، و تولید انسولین در بدن را تنظیم می کند و با تحریک پانکراس از بیماری جلوگیری می کند.
از ویژگی های بارز گوسفند میزان کلسترول پایین آن در مقایسه با گوشت خوک است. در عین حال ، خوردن بره حتی می تواند سطح ترکیبات مضر کلسترول را در بدن کاهش دهد.
این محصول برای قلب و رگ های خونی نیز مفید است ، زیرا حاوی پتاسیم ، سدیم و منیزیم است. بره همچنین دارای محتوای ید است که برای عملکرد طبیعی غده تیروئید لازم است.
توجه ویژه باید به ترکیب ویتامین گوشت بره توجه شود. این محصول حاوی مقدار کافی ویتامین B است که نه تنها سیستم ایمنی و قلبی عروقی را تقویت می کند بلکه عملکرد سیستم عصبی مرکزی (CNS) را نیز بهبود می بخشد.
بره به افراد کم خون توصیه می شود ، زیرا گوشت حاوی آهن است. اگرچه این ماده به اندازه گوشت گاو وجود ندارد ، اما برای عادی سازی سطح بهینه آهن کافی است. افرادی که ورم معده با اسیدیته کم دارند همیشه مجاز به خوردن گوشت نیستند اما آبگوشت بره مجاز است.
دم چربی گوسفند
دم چربی گوسفندی رسوبی چربی بزرگ است که در دم تشکیل می شود. این چربی حتی بیش از گوشت حیوانات حاوی مواد مغذی و عناصر است و در عین حال هیچ ماده سمی وجود ندارد. غذاهای زیادی از دم چربی - پلو ، کباب پز ، مانتی تهیه می شود. این محصول به طور گسترده ای در طب عامیانه مورد استفاده قرار می گیرد. آنها برای بیماری های مختلف ریوی ، به عنوان مثال ، برونشیت ، نای و سایر موارد تحت درمان قرار می گیرند. دم چربی برای مردان مفید است ، زیرا قدرت را افزایش می دهد. برای زنان ، این محصول کمتر مفید نیست ، از آن برای اهداف آرایشی استفاده می شود ، و به کرم ها و پماد اضافه می شود.
میزان کالری دم چربی گوشت گوسفندی کاملاً زیاد است و در هر 100 گرم 900 کیلوکالری است بنابراین افرادی که می خواهند وزن کم کنند باید هنگام استفاده از این محصول احتیاط کنند.
فواید بره برای مردان و زنان
چگونه بره می تواند برای زنان و مردان مفید باشد؟ بیایید موضوع را با جزئیات بیشتری بررسی کنیم. به عنوان مثال ، بره به مردان کمک می کند:
- افزایش مقاومت در برابر فشار
- خواب عادی؛
- قابلیت هضم غذاهای پروتئینی را بهبود ببخشید (این مورد مخصوصاً برای ورزشکاران مناسب است).
- افزایش قدرت و تولید تستوسترون.
برای اینکه بره بر بدن انسان تأثیر مفیدی بگذارد ، باید حداقل دو بار در هفته گوشت بخورد.
برای زنان ، این محصول کمتر مفید نیست:
- وضعیت پوست ، مو و دندان را بهبود می بخشد (فلوراید در این امر نقش دارد).
- گوشت سرعت متابولیسم را افزایش می دهد و این منجر به کاهش وزن می شود.
- در روزهای حساس ، خوردن بره به ویژه مفید است ، زیرا این محصول سطح آهن را افزایش می دهد ، که باعث از بین رفتن سرگیجه می شود.
بره اگرچه گوشت چرب است اما سالم است. این محصول به دلیل ترکیب هماهنگ خود ، بر بسیاری از فرایندها و سیستم های بدن انسان تأثیر مثبت می گذارد و برای تغذیه با رژیم غذایی تأیید می شود.
© spanish_ikebana - stock.adobe.com
بره در رژیم غذایی و تغذیه ورزشی
ورزشکارانی که رژیم های غذایی خاصی دارند از خوردن بره منع نمی شوند. شما باید قسمتهای لاغر لاشه را انتخاب کنید ، به عنوان مثال پشت. علاوه بر این ، رعایت اصول تغذیه مناسب و انتخاب قابل قبول ترین روش های عملیات حرارتی گوشت مهم است.
در طول دوره خشک کردن ، در نظر گرفتن نحوه تهیه محصول مهم است. حتی بیشترین رژیم غذایی گوشتی که در مقدار زیادی روغن سرخ شود ، نتایج خوبی در کاهش وزن نخواهد داشت. بنابراین بهتر است گوشت را به صورت پخته یا پخته مصرف کنید. چنین محصولی حاوی کمترین میزان کالری است و مواد مغذی نیز حفظ می شود. بنابراین ، می توانید دوز مورد نیاز مواد مغذی ضروری را دریافت کرده و پوند اضافی اضافه نکنید. لازم است مقدار خورده شده را نیز در نظر گرفت. اگر بره زیاد بخورید ، مثلاً شب ها ، قطعاً نمی توانید از اضافه وزن اضافه کنید.
در ورزش ، گوشت منبع اساسی پروتئین است ، از جمله اسیدهای آمینه ضروری ، که برای ساختن بافت عضلانی ضروری است. بنابراین ، انتخاب گوشت برای ورزشکاران امری کاملاً مسئولانه و مهم است.
برای درک مزایای گوشت بره برای ورزشکاران ، درک یک فرآیند مهم مهم است. واقعیت این است که هرچه پروتئین بیشتری مصرف شود ، نیاز به ویتامین B6 نیز بیشتر خواهد شد ، زیرا این وی است که از سنتز پروتئین حمایت می کند. و ویتامین B12 اکسیژن را به عضلات می رساند و بدن را تون می کند. با توجه به این واقعیت ها ، گوشت بره برای همه ورزشکاران عالی است ، زیرا محتوای ویتامین های گروه B در آن بسیار زیاد است.
مشاوره برای تغذیه با رژیم غذایی و ورزشکاران ، بره دسته اول مناسب است ، زیرا آنها هنوز چربی زیادی جمع نکرده اند ، اما در حال حاضر مقدار کافی مواد مغذی دارند.
اما هر محصول دارای اشکالات خاص خود است که باید مورد توجه قرار گیرد. بره نیز از این قاعده مستثنی نیست.
برای سلامتی مضر است
مصرف زیاد گوشت چرب می تواند منجر به چاقی یا تصلب شرایین شود. علاوه بر این ، باید در نظر داشت که خوردن گوشت در چنین مواردی منع مصرف دارد:
- این محصول به دلیل میزان بالای چربی ، مصرف آن در دوزهای متوسط برای افراد مبتلا به بیماری قلبی توصیه می شود.
- افرادی که اسیدیته آویزان کرده اند نیز باید گوشت بره را کنار بگذارند ، با این حال ، همچنین افرادی که زخم معده دارند ، چنین محصول چربی باید محدود یا کاملاً از بین برود.
- در صورت بروز مشکل در دستگاه گوارش ، گوشت بره فقط با اجازه پزشک به رژیم غذایی وارد می شود.
- افراد مبتلا به نقرس یا آرتروز نباید بره مصرف شوند.
همچنین مهم است که بره در کجا رشد کرده و چه چیزی خورده است ، زیرا اگر حیوان در شرایط نامساعد اکولوژیکی پرورش یابد ، در این صورت منافع زیادی از گوشت آن نخواهیم داشت.
قبل از خوردن گوشت بره ، باید به لیست موارد منع مصرف توجه کنید یا با یک متخصص مشورت کنید.
نتیجه
بره خواص مفیدی دارد و در صورت تهیه مناسب برای تغذیه رژیم غذایی مناسب است. برای ورزشکاران ، به ویژه مردان ، چنین گوشتی می تواند کاملا جایگزین گوشت خوک شود. اما فراموش نکنید که یک رژیم غذایی سالم باید متنوع و متعادل باشد.
www.digiprotein.ir
نظرات کاربران