گوشت گوسفند به دلیل هضم راحت و خواص و میزان درصد پروتئین و کالری،مواد معدنی و ویتامین بالاترین مصرف گوشت قرمز در ایران و جهان را دارد اما در بین آن گوشت بره هضم راحت تری نسبت به گوشت میش و قوچ دارد و همچنین گوشت گوسفندی به طور کلی نسبت به گوشت بز زودتر می پزد.
هر انسانی برای تامین میزان انرژی و پروتئین و مواد ویتامین و معدنی بدن نیاز به مصرف مواد غذایی چون گوشت قرمز دارد که در این بین گوشت گوسفندی به دلیل طبع گرم و همچنین هضم راحت تر نسبت به گوشت گوساله، بز مصرف می شود. با وجود اینکه قیمت گوسفند زنده نسبت به سایر دام بالاتر است اما کماکان به دلیل اینکه گوسفند زنده دام سبک محسوب می شود قطعا خرید و فروش آن بیشتر از گاو، گوساله انجام می شود. گوشت گوسفندی سرشار از انواع ویتامین، پروتئین، کالری است و برای تقویت سیستم ایمنی بدن، تقویت بینایی افراد، درمان کم خونی و حتی جلوگیری از پوکی استخوان مفید است و قسمت های مختلف گوشت گوسفندی برای درست کردن انواع کباب و خورشت مورد استفاده قرار می گیرد البته در این بین تفاوت هایی بین گوشت میش، قوچ و حتی بره وجود دارد که در اینجا به آن اشاره خواهیم کرد. گوشت بز با وجود اینکه جزو ارزان ترین گوشت قرمز در جهان محسوب می شود اما به دلیل اینکه میزان درصد چربی گوشت بز نسبت به گوشت گوسفند و گوساله خیلی کمتر است برای کسانی که به رژیم غذایی و کاهش وزن بدن خود اهمیت می دهند مصرف این نوع گوشت قرمز بهتر است.
تفاوت گوسفند میش و قوچ
به گوسفند ماده ای که بالغ شده باشد و حداقل یک زایمان داشته باشد گوسفند میش گفته می شود و به گوسفند نر که معمولا دارای شاخ است قوچ گفته می شود که سن آن بالای شش ماه است.
تفاوت گوشت گوسفند و بز
گوشت گوسفند طبع گرم و تر دارد و از آن طرف میزان پروتئین، کالری، انواع ویتامین ها و مواد معدنی زیادی دارد و با ذائقه تمامی انسان ها سازگار است از آن طرف به دلیل داشتن میزان چربی بالا غذای خوشمزه محسوب می شود. گوشت بز نیز جزو گوشت قرمز حاوی میزان درصد چربی کم است که برای کاهش وزن مناسب است اما کم مصرف ترین گوشت قرمز در ایران و دنیا محسوب می شود و طبع سرد دارد. یکی از تفاوت های عمده بین گوشت گوسفند و بز این است که گوشت گوسفند هضم راحت تری است و قابلیت درست کردن انواع غذاهای خوشمزه با این نوع گوشت وجود دارد در صورتی که گوشت بز سفت و هضم سخت تری دارد و از آن طرف دیر پز است.
تفاوت بین کهره و بره
بره به گوسفندان زیر دوازده ماه گفته می شود که با پروار کردن آنها دامدار می تواند سود خوبی به جیب بزند و از آن طرف به بچه بز، بزغاله گفته می شود و عملا به بزغاله های شش ماهه کهره گفته می شود.
گوشت بره و کهره خیلی خوشمزه تر و هضم راحت تری نسبت به گوشت میش، قوچ، بز دارد و قیمت بالاتری نسبت به سایر گوشت ها دارد و در این بین بیشتر گوشت بزغاله و بره برای افراد سن بالا مصرف می شود.
تفاوت بین گوشت میش و قوچ
به طور کلی گوشت میش و بز گوشتی سفت تر و دیر پز دارند و از آن طرف رنگ گوشت بز پررنگ تر از گوشت میش است و از لحاظ خواص گوشت می توان گفت که گوسفند نر بالغ که به آن شیشک می گویند گوشتی لطیف تر از گوشت میش دارد. خوردن گوشت گوسفند بالغ که به آن قوچ گفته می شود مقوی است و برای جوانان توصیه می شود و باعث افزایش قوای جنسی در بین مردان خواهد شد.
توجه داشته باشید که هر چقدر سن گوسفند زنده بیشتر باشد گوشت آن سفت و دیرپز می شود و قوچ و میش هم از این قاعده مستثنی نیست.
طبع گوشت گوسفند و بز چیست؟
به طور کلی گوشت گوسفند دارای قسمت های مختلف است که در طب سنتی قسمت های بالای بدن گوسفند که فعالیت بدنی کمتری دارد گوشت نرم تر که شامل فیله می باشد و از آن طرف قسمت های پایین چون ران، دست به دلیل فعالیت بدنی بیشتر دام زنده قطعا گوشت سفت تر و سخت تر دارد.
- طبع گوشت گوسفند به طور کلی گرم و تر است.
- طبع گوشت بز سرد است.
نحوه تشخیص گوشت میش، قوچ، بره، بز و بزغاله از همدیگر
قطعا تا اینجای کار به خوبی متوجه شدید که چه تفاوت هایی بین میش، قوچ، بره، بز و بزغاله وجود دارد اما یکی از کارهای سخت شاید در بین مردم این است که هنگام خرید گوشت گوسفند و بز نمی دانند که گوشت متعلق به کدام دام و همچنین در چه رده سنی است که در اینجا یک راهنمای کوچک به شما خواهیم کرد.
غضروف بره رنگ سفید متمایل به سبز یا آبی دارد در صورتی که اگر گوشت گوسفند دارای غضروف سفید متمایل به زرد رنگ باشد دارای گوشت میش و گوشت پیر است. البته شما به راحتی می توانید به جثه ران و شکل گوشت گوسفند عملا گوشت بره و قوچ، میش را از هم تشخیص دهید و از آن طرف گوشت بز نسبت به گوشت گوسفند رنگ تیره تر دارد.
هنگام خرید گوشت گوسفند یا بز به سالم بودن آن دقت کنید
یکی از نکات مهمی که هر شخص باید به آن توجه کند این است که گوشت سالم بخرد و برای اینکار حتما به قصابی یا مراکز خرید معتبر بروند و چنانچه باز هم شک و شبهه ای دارند بهتر است با نگاه کردن به نوع رنگ، بافت گوشت از سلامت گوشت گوسفند یا بز مطمئن شوند.
- گوشت هر چقدر روشن تر باشد نشان از سن پایین دام دارد.
- گوشت های ضخیم به نسبت گوشت های نرم دیرپز تر هستند و از آن طرف بافت گوشت نرم، لزج و سست هم نشان از فاسد بودن گوشت است.
- گوشت باید ظاهری لکه دار و رگ دار داشته باشد که به آن حالت مرمری می گویند.
- گوشت سالم باید بوی ترشیدگی، تعفن یا گندیدگی ندهد درغیر اینصورت گوشت فاسد است.
- به تاریخ مصرف و نوع بسته بندی گوشت توجه کنید.
نظرات کاربران