خورش فسنجان با مرغ
خورشت فسنجان با مرغ رایج ترین شکل فسنجان ایرانی است. البته قبلاً طرز تهیه فسنجان را در سایت ایران کوک داشتیم. ولی این یک دستور جدید هست که کمی با قبلی تفاوت دارد. به عنوان مثال در این دستور پیاز خرد نشده و رنده شده و در ضمن این فسنجان ترش هست. این خورشت خوشمزه را در شهرهای شمالی ایران بیشتر به صورت ترش درست میکنند. یعنی در آن از رب انار ترش استفاده میکنند و شکر هم نمیریزند. دستوری که اینجا برای فسنجان با مرغ داریم هم از طرف دوست عزیزی از مازندران برای ما ارسال شده و شکر ندارد. اما اگر شما دوست دارید فسنجون شیرین درست کنید میتوانید کمی شکر هم به دلخواه همراه رب انار اضافه کنید. در ادامه دستور تهیهفسنجان مرغ را همراه با عکس های مرحله مرحله ای که دوست عزیزمان ارسال کرده میبینید.
طرز تهیه خورشت فسنجان با مرغ
مرحله اول
ابتدا مرغ ها را با مقداری نمک، فلفل، زردچوبه و زعفران طعم دار و در روغن سرخ کنید.
مرحله دوم
پیاز را رنده کنید و در روغن تفت بدهید. میتوانید کمی آرد برنج هم در این مرحله اضافه کنید و همراه پیاز تفت بدهید تا خورشت لعاب دار تری داشته باشید.
مرحله سوم
بعد گردوی ساییده را اضافه کنید. برای خوش رنگ تر شدن کمی رب گوجه بریزید. رب انار را هم اضافه کنید (به هر اندازه ای که میخواهید خورشت ترش باشد). بعد کمی تفت بدهید در حدی که بوی خامی رب گرفته شود. اما زیاد تفت ندهید و مراقب باشید گردو نسوزد.
مرحله چهارم
حال، آب سرد سرد را به مواد اضافه کنید و بگذارید جوش بیاد. شعله را کم کنید تا خورشت به آرامی بپزد.
مرحله پنجم
بعد از حدود ۱ ساعت و نیم پختن و لعاب دار شدن فسنجان، در صورت تمایل چند عدد آلو بخارا اضافه کنید. بعد مرغ های سرخ شده را به خورشت اضافه کنید تا مرغ ها بپزد و خورشت جا بیافتد. در آخر کمی آب سرد روی خورشت بپاشید تا روغن بیاندازد.
خورشت فسنجون با مرغ شما آماده است. آن را همراه با زیتون پرورده، پلو و مخلفات دلخواه سرو کنید.
نظرات خود را از طریق بخش «دیدگاه» در بالا با ما در میان بگذارید و به ما بگویید کدام دستور تهیه فسنجان را بیشتر پسندیدید.
- برای: 4 نفر
- حاضر است در : دقیقه
- وعده: شام, نهار
- دسته بندی دستور آشپزی : خورش
- مواد لازم : پیاز, رب انار, رب گوجه فرنگی, زردچوبه, زعفران, گردو, مرغ