مدتهای مدیدی است که همه ما میدانیم به مواد خوراکی که مصرف میکنیم، هورمونهای مختلفی تزریق میشود که برای سلامت بسیار خطرناک هستند. یکی از این هورمونها استروئیدهاست که تزریق استروئید به مرغ در ناحیه گردن یا بال انجام میشود. بنابراین تجمع استروئید در این دو ناحیه از همه جا بیشتر است و مشکلاتی را بخصوص برای خانمها ایجاد میکند، علاوه برآن کبد که یکی از اجزای بسیار مهم دستگاه گوارش است، از عوارض این هورمون دور نمیماند. اختلالات گوارشی که ناشی از این هورمونها در دستگاه گوارش ایجاد میشود معمولا کبد را تحتتاثیر قرار میدهد و به صورت افزایش چربی در این بافت شاهد آن هستیم که اتفاقا خانمها در این زمینه مستعدترند. علاوهبراین مصرف بال مرغ میتواند میزان کلسترول را بالا ببرد و همچنین آسیب جدی به بیماریهای قلبی و عروقی برساند،
درواقع علت خوشمزگی بال مرغ، چربی زیادی است که در آن قسمتها انباشته شده است. در رابطه با گردن مرغ هم گفته میشود که گردن محل عبور خیلی از بافتهای اعصاب است و بسیاری از غدد لنفاوی در گردن قرار دارد که احتمالا اینها میتواند موجبات انتقال بعضی از ترکیبها را فراهم کند که برای انسان مضر است و باز هم توصیه میشود که خانمها و دخترخانمها میل نکنند.
استروئیدها اثرات وحشتناکی روی بدن انسان دارند. هورمون استروئید علاوه بر تسریع رشد، اثرات بسیار خطرناکتری در مجاورت با هورمونهای زنانه ایجاد میکند که منجر میشود زنان هرچه بیشتر مستعد رشد کیست در رحم خود باشند بنابراین توصیه میشود افراد مراقب رژیم غذایی خود بوده و تا جایی که امکان دارد از مصرف بال مرغ بپرهیزند. یک متخصص زنان و زایمان گفت: مرغ های صنعتی که با هورمون رشد پیدا میکنند دارای مقادیر زیادی چربی به خصوص در قسمت بال هستند، لذا توصیه میشود همه افراد، به خصوص خانمها از مرغهای هورمونی و قسمت بال مرغ استفاده نکنند زیرا چربی مرغهای هورمونی در تحریک رشد کیستهای پستان تاثیرگذار هستند. وی گفت: مرغهای صنعتی که با هورمون رشد پیدا میکنند دارای مقادیر زیادی چربی در قسمت بال هستند، اگرچه بال مرغ لذیذترین قسمت آن است اما از نظر سلامتی بدترین قسمت به حساب میآید زیرا چربی در این ناحیه تجمع پیدا میکند. توصیه میشود همه به خصوص خانمها از بال مرغ چه به صورت کباب شده و چه به صورت پخته شده در غذا استفاده نکنند زیرا چربی مرغهای هورمونی در تحریک رشد کیستهای پستان تاثیرگذار هستند.
هورمونهای استروئیدی در سیستمهای مختلف بدن اختلال ایجاد میکنند؛ این هورمونها باعث افزایش ترشح هورمونهای استروئیدی در بدن میشوند که همین عارضه به تنهایی مشکلات زیادی را در بدن ایجاد میکند. این هورمونها چون محلول در چربی هستند از طریق غذاها به راحتی به بدن انسان منتقل میشوند و یکی از عارضههای بارز این هورمونها اختلال در روند بارداری یک خانم باردار است. علاوه بر این عارضه، تغییر دوره سیکل قاعدگی و اختلال رویشی مو هم از مشکلات عمدهای است که خانمها به دلیل وجود این هورمونها با آن مواجه میشوند. اختلالات گوارشی ناشی از این هورمونها که در دستگاه گوارش ایجاد میشود معمولا کبد را تحتتاثیر قرار میدهد و به صورت افزایش چربی در این بافت شاهد آن هستیم که اتفاقا خانمها در این زمینه مستعدترند.
بی باک نیوز: حتما شما هم راجع به مضرات بال کبابی، خوراکی محبوب این روزها به خصوص برای خانمها شنیدهاید. دکتر سید ضیاءالدین مظهری، متخصص تغذیه و رژیم درمانی و دکتر مسعود دوغایی مقدم، فوق تخصص گوارش، کبد و آندوسکوپی در این مطلب به تمام پرسشهای شما پاسخ میدهد.
حتما شما هم راجع به مضرات بال کبابی، خوراکی محبوب این روزها به خصوص برای خانمها شنیدهاید. راجع به اینکه خوردن این مرغهای کبابی خوشمزه گاهی به دردسرش نمیارزد یا اینکه اصلا کباب کردن مرغ و جوجه با وجود طعم لذت بخشی که به این خوارکیها میدهند شیوه پخت مناسبی نیستند. دکتر سید ضیاءالدین مظهری، متخصص تغذیه و رژیم درمانی و دکتر مسعود دوغایی مقدم، فوق تخصص گوارش، کبد و آندوسکوپی در این مطلب به تمام پرسشهای شما پاسخ میدهد.
منبع چربی و آلودگی
پوست مــــــرغ آلودگیهای محیطی خیلی زیادی را میتواند منتقل کند. چربیهای اشباع شدهای که دارد، میتواند میزان کلسترول را بالا ببرد و به کبد آسیب برساند، اگر زندگی سالم میخواهید یا میخواهید خود را در برابر بسیاری از بیماریها بیمه کنید بهتر است از خوردن چربی حیوانی در حد امکان پرهیز کنید، حتی پوست ماهی هم میتواند بسیاری از آلودگیها و بیماریها را به مصرفکننده منتقل کند.
چاقی یک بیماری محسوب میشود و میتواند صدها بیماری را زمینهسازی کند یا بیماریهای موجود در بدن را تثبیت کند امروزه مشخص شده برخلاف تصور گذشته بافت چربی در بدن، یک بافت مرده نیست و بسیار فعال است و در ردیف غدد درونریز شمرده میشود و میگویند انواع آنزیمها از این بافتهای چربی ترشح میشود طوریکه تمام سیستم کنترل گرسنگی و اشتها را تحتتاثیر خود قرار میدهد. بهخصوص اگر این چربیها در ناحیه شکم انباشته شده باشند و هرچه قطر و طول شکم بیشتر باشد عمر فرد کوتاهتر میشود و اغلب انواع اسیدها از بافت چربی شکمی وارد جریان خون میشوند و تمام رگها را طوری تحت تاثیر قرار میدهند که حالت کشسانی آنها از بین میرود.
کبد چرب میتواند به سمت بیماری ای به نام استارتو هپاتایتیسم برود که در 20درصد افرادی که به این بیماری مبتلا میشوند موجب نارسایی کبدی شود که این بیماری بسیار خطرناک است و در نوع خودش میتواند باعث مرگومیر شود
خانمهای جوان، بال ممنوع است
اگر در مقابل تزریق آنتیبیوتیکها بدنتان مقاومت نشان میدهد شاید علتش تغذیهتان باشد
رابطه طیور و آنتیبیوتیک
در خوردن بال و گردن مرغ احتیاط کنید، بسیاری از مواد شیمیایی و مواد سمی که در دنیای خارج از بدن شما وجود دارد در بال مرغ انباشته میشوند و شما با خوردن این قسمت لذیذ مرغ، خود را دچار بسیاری از بیماریها میکنید. اینکه میگویند به بعضی از طیور مثل مرغ هورمونهای استروئیدی تزریق میشوند به نظر من درست نیست زیرا این هورمونها بسیار گران هستند و از نظر اقتصادی استفاده از آنها برای دامداران به صرفه نیست.
به طیور معمولا آنتیبیوتیک میدهند، آنتیبیوتیکها آنها را در مقابل بیماریها محافظت میکند و هم باعث میشود به اصطلاح زودتر وزن بگیرند و رشد کنند به همین دلیل توصیه میشود، زمانی دام و طیوری که از آنتیبیوتیکها استفاده کردهاند ذبح شوند که نیمه عمر دارو سپری شده باشد تا وقتیکه این گوشتها به بازار مصرف ارائه میشوند، این آنتیبیوتیکها به انسانها منتقل نشوند، ولی متاسفانه در بسیاری از موارد این نکته رعایت نمیشود به همین علت بسیاری از افراد در مقابل انواع آنتیبیوتیکها از خودشان مقاومت نشان میدهند بدون اینکه خودشان علت آن را بدانند، دریافت این آنتیبیوتیکها میتواند از طریق شیر، گوشت و انواع منابع حیوانی باشد.
و اما فلسفه اینکه میگویند در خوردن بال و گردن مرغ احتیاط کنید این است که معمولا مواد شیمیایی و مواد سمی در چربی حل میشوند و اصولا بیماریهایی که در حال حاضر در کشور ما خیلی گسترده هستند بیماریهای قلبی و عروقی ناشی از افزایش چربی خون یا افزایش چربی LDLنانجیب است که از طریق چربیهای حیوانی منتقل میشوند. در مورد مرغ توصیه میشود، پوست مرغ را نخورند برای اینکه بیشتر اسیدهای چرب اشباع شده یا چربیهایی که میتواند باعث افزایش وزن و افزایش کلسترول شود در این پوست وجود دارد. این چربیها گاهی در داخل شکم و کنارههای ران مرغ هم دیده میشوند که باید حتما جدا شوند.
پوست مرغ آلودگیهای محیطی خیلی زیادی را میتواند منتقل کند، چربیهای اشباع شدهای که دارد، میتواند میزان کلسترول خون شما را بالا ببرد و به کبد آسیب برساند.
لذت آنی، حسرت دائمی
علت خوشمزگی بال مرغ، چربی زیادی است که در آن قسمتها انباشته شده و هرچیزی که خوشمزه باشد یک لذت آنی و یک حسرت دائمی ایجاد میکند. در رابطه با گردن مرغ هم گفته میشود که گردن محل عبور خیلی از بافتهای اعصاب است و بسیاری از غدد لنفاوی در گردن قرار دارد که احتمالا اینها میتواند موجبات انتقال بعضی از ترکیبها را فراهم کند که برای انسان مضر است و توصیه میشود که خانمها و دخترخانمها میل نکنند.
خانمها وقتی که به مرحله بلوغ میرسند یک جهش پیدا میکنند و یکی از تغییراتی که در آنها علاوه بر افزایش طول قدشان دیده میشود، تغییرات ترکیبی بدنشان است، دخترخانمها قبل از بلوغ از نظر ذخایر چربی بدنشان با پسرها یکسان هستند ولی به محض اینکه به مرحله بلوغ میرسند و اولین دوره قاعدگی را تجربه میکنند مقدار چربی انباشته شده بدن آنها تا 30درصد افزایش پیدا میکند و به این دلیل خانمها نسبت به آقایان در معرض خطر شدیدتری برای افزایش وزن و انباشتگی چربی قرار دارند و وقتی در بدن مقدار چربی بالا باشد سوختوساز آن بدن پایین میآید، درنتیجه به حجم عضلانی بدن پسران اضافه میشود و در دختران چربی به بدنشان اضافه میشود.
بعد از بلوغ نیاز پسران به انرژی و پروتئین خیلی بیشتر از خانمهاست زیرا محل سوخت ترکیبهای درشت مغذیهایی که تولید انرژی میکند مثل قندها و چربیها در عضلات، صورت میگیرد. خانمها عضلات ظریفتر و بافت چربی بیشتر و درنتیجه مقاومت بیشتری دارند و آقایان عضلات بزرگتر و بافت چربی کمتر و درنتیجه مقاومت کمتری دارند. ذخیره انرژی خانمها باعث میشود در مقابل درد، گرسنگی و تشنگی و استرسها مقاومتر باشند گرچه اندام ظریفتری دارند.
مسئله چاقی به جز چند مورد که جزو بیماریهاست برمیگردد به دریافت انرژی و مصرف انرژی؛ درست مثل درآمد میماند هرچه درآمد ما بیشتر از مخارجمان باشد به صورت پسانداز ذخیره میشود و تبدیل به یک سرمایه میشود. در بدن هم هرچهقدر انرژی دریافتیمان بیشتر از انرژی مصرفیمان باشد مازاد آن تبدیل به بافت چربی میشود که در خانمها این انباشتگی چربی خیلی راحتتر رخ میدهد و اگر از قسمتهای چرب دامها و طیور استفاده شود این دریافت انرژی افزایش پیدا میکند و درنتیجه آن چاقی سریعتر تجلی پیدا میکند.
در این آموزش به شما همراهان گرامی آموزش آشپزی آرگا، طرز تهیه بال سوخاری را ارائه می دهیم. همراه ما باشید تا با طرز پخت این غذای لذیذ و پرطرفدار آشنا شوید.
در آموزش های گذشته شما همراهان گرامی را با طرز تهیه ماهی سوخاری و نیز طرز تهیه قارچ سوخاری آشنا کردیم. بال سوخاری نیز از جمله غذاهای سرخ کردنی و محبوب در تمام دنیا به حساب می آید.
مواد لازم :
- بال مرغ : 300 گرم
- آرد سوخاری : 150 گرم
- تخم مرغ : 3 عدد
- لیمو ترش : 1 عدد
- پیاز : 1 عدد
- زعفران : 2 قاشق سوپ خوری
- روغن مایع : 100 گرم
- روغن زیتون : 2 قاشق سوپ خوری
- آبلیمو : 3 قاشق سوپ خوری
- نمک : به میزان لازم
- زرد چوبه : به میزان لازم
- پودر سیر : به میزان لازم
طرز تهیه بال سوخاری :
برای درست کردن بال سوخاری ابتدا بال های مرغ را شسته با چاقو چند برش داخل آن زده کنار می گذاریم.
سپس پیاز را خرد کرده درون ظرفی می ریزیم .
آبلیمو، مقداری از زعفران، روغن زیتون، نمک و فلفل را درون آن ریخته و بال مرغ را داخل پیاز می ریزیم به مدت 4 ساعت در همین حالت قرار می دهیم تا بال مرغ ما خوش طعم شود.
در مرحله بعدی دستور پخت بال سوخاری، تخم مرغ ها را درون ظرفی شکسته و با مقداری زعفران حل شده مخلوط می کنیم و هم می زنیم.
به آرد سوخاری نمک، فلفل، زردچوبه و پودر سیر اضافه می کنیم.
بال های مرغ را از داخل پیاز بیرون می آوریم و درون آبکش می ریزیم تا آب اضافی آن گرفته شود. سپس آن ها را در مخلوط تخم مرغ زده و در آرد سوخاری می غلطانیم،
تابه را در روی حرارت قرار می دهیم و درون آن روغن می ریزیم تا داغ شود سپس شعله را کم می کنیم بال مرغ های آماده شده را درون روغن قرار می دهیم و وقتی یک طرفش سرخ شد طرف دیگرش را بر می گردانیم و می گذاریم تا طلایی شوند.
بال های سوخاری شده را درون ظرف می چینیم و با لیمو ترش، جعفری، سیب زمینی و کنجد تزیین می کنیم. شما می توانید به سلیقه خودتان تزیین کنید. چند تصویر از تزیین بال سوخاری را در ادامه مشاهده می نمایید.
امیدواریم از طرز تهیه بال سوخاری نهایت استفاده را برده باشید. این غذای خوشمزه را تهیه و در کنار برنج و یا با نان سرو کنی
نظرات کاربران