Top

دانستنی های مفید ولازم راجع به پروتئین وغیره


  • گوشت قرمز بهداشت وآنچه باید بدانیم

                                                                         دیجی پروتئین

     

    توضیحات :

     

    گوشت قرمز

     
     
     

     
    گوشت دنده کبابی

    گوشت قرمز اصطلاحی است که به گوشت گوسفند، گوشت گاو، گوشت شتر، گوشت خوک، گوشت فک، گوشت شیر دریایی، گوشت خوک دریایی،گوشت اسب آبی و مانند این‌ها گفته می‌شود که سرشار از پروتئین‌ها و چربی‌ها می‌باشند.

    بهداشت[ویرایش]

    برخی ویژگی‌های گوشت سالم:

    • بدون بوی بد ترشیدگی و غیرطبیعی[۱]
    • بدون لکه‌های غیرطبیعی و اثر ضربه یا خون‌مردگی[۱]
    • بدون بوی بد در هنگام پختن یا خوردن گوشت[۱]
    • دارای ظاهر و رنگ طبیعی[۱]
    • حمل و نقل آن با وسایل نقلیهٔ دارای سردخانه انجام شده باشد[۱]
    • عدم شل شدن بیش از اندازه و چسبندگی[۱]

    نگهداری گوشت در خانه[ویرایش]

    از آن‌جایی که گوشت به سرعت فاسد می‌شود، پس از خرید باید سریعاً در زیر دمای چهار درجه سانتی‌گراد یخچال قرار گیرد و ظرف یک تا دو روز مصرف شود. البته زمان مناسب برای نگهداری گوشت در یخچال به گونهٔ آن نیز بستگی دارد.[۲]

    گوشت گوسفند به دلیل آنکه چربی بیشتری دارد، کمی زودتر از گوشت گاو فاسد می‌شود. گوشت چرخ‌کرده هم آسیب‌پذیرتر از گوشت خرد شده‌است و بیشتر از یک شبانه‌روز نمی‌تواند در یخچال نگهداری شود. در عوض گوشت‌های با قطعات بزرگتر را، مثل گوشت مخصوص استیک یا ژیگو، می‌توان حدود چهار روز هم بدون یخ زدن نگهداری کرد. برای نگهداری طولانی‌تر حتماً باید گوشت را منجمد و در فریزر نگهداری کرد. همچنین گوشت نباید در مرحلهٔ قبل از انجماد بیش از ۲ ساعت در دمای اتاق قرار گیرد.[۲]

    پخت[ویرایش]

    روش پخت گوشت در حفظ ارزش غذایی و سلامت آن اهمیت بالایی دارد. متخصص‌های علم تغذیه برای کاهش چربی‌های موجود در گوشت قرمز روش‌هایی مانند کباب کردن، بریان کردن، آبپز کردن را توصیه می‌کنند و تاکیدشان این است که به صورت سرخ‌کرده استفاده نشود.[۳]

    برای استفاده از گوشت منجمد، نخستین کار خارج کردن آن از انجماد است. برای این کار بهتر است گوشت را از چند ساعت قبل (با توجه به مقدار و ضخامت آن) در طبقهٔ پایین یخچال و در یک ظرف مناسب قرار داد.

    ظروفی را که گوشت خام در آن قرار دارد، باید با آب گرم و ماده شوینده شسته شود و از قرار دادن غذای پخته در ظرفی که گوشت خام در آن بوده، خودداری کرد. بهداشت محل و آشپز نیز باید رعایت شود.

    فرایند پخت گوشت باید به‌صورت کامل انجام شود و دما در تمام نقاط گوشت به بالای ۷۰ درجه سانتی‌گراد برسد. نشانه پخت کامل این است که در غذاهایی مثل خورشت، سوپ و آش غذا در حال جوشیدن باشد و داخل قطعات بزرگ‌تر گوشت بعد از پخت خونابه وجود نداشته باشد.

    در صورت پخت گوشت به صورت کبابی، بهتر است از گوشت ران استفاده شود. گوشت سردست و مغز ران به دلیل نوع بافت برای نرم شدن احتیاج به رطوبت دارند و با روش پخت خشک (کباب کردن) سفت می‌شوند. همچنین طولانی شدن زمان پختن تا صرف غذا احتمال آلودگی را افزایش می‌دهد.

    اسیدی شدن گوشت در مراحل نخست پخت، باعث سفت شدن گوشت و طولانی شدن زمان پخت می‌شود.[۲]


    ادامه مطلب

  • خواص هندوانه زرد | فواید و مضرات هندوانه آناناسی برای سلامتی چیست؟

                                                                       دیجی پروتئین 

     

     توضیحات :

     

     

    خواص هندوانه زرد | فواید و مضرات هندوانه آناناسی برای سلامتی چیست؟

    هندوانه زرد یا آناناسی چیست؟

    هندوانه زرد که به نام هندوانه آناناسی هم شناخته می شود یکی از اعضای خانواده صیفی جات است که در اثر یک جهش طبیعی لیکوپن تولید نمی کند، لیکوپن از جمله ترکیباتی است که باعث ایجاد رنگ قرمز در بسیاری از میوه ها می شود.

    هندوانه زرد فواید زیادی برای بدن دارد که ما در این مقاله از سایت کوکا به طور کامل خواص هندوانه آناناسی را برای سلامتی، بارداری، سنگ کلیه و پوست و مو شرح داده ایم.

    خواص هندوانه زرد یا آناناسی
    خواص هندوانه زرد یا آناناسی

    تفاوت هندوانه قرمز و زرد


    ادامه مطلب

  • فواید و مضرات هندوانه

                                                                         دیجی پروتئین 

     

          توضیحات :

     

        

    فواید و مضرات هندوانه

    تهران - خوردن هندوانه باعث شادابی فرد می‏ شود و از آنجا که هندوانه حاوی 92 درصد آب است، آب بدن را به خوبی تأمین می‏ کندو مصرف این میوه در فصل تابستان بسیار مفید است.

    به گزارش روز شنبه ایرنا از دانشگاه علوم پزشکی تهران، هندوانه گیاهی است یک ساله و یک پایه، ساقه آن خزنده بر روی زمین قرار دارد و برگ‏ های آن پهن با بریدگی‏ های عمیق می‏ باشد. میوه هندوانه آبدار و خوشمزه است. نژادهای مرغوب و متنوعی از آن در نواحی مختلف ایران پرورش می‏ یابد.
    هندوانه دارای ویتامین‏ های , A1, B2, B6C, PP, B و پروتئین، فسفر، سدیم، منیزیوم، پتاسیم، آهن، کلسیم و غیره می‏ باشد. آب هندوانه دارای اسید آمین های بنام سیترولین است. بتاکاروتن موجود در هندوانه می‏تواند 11 درصد از نیاز روزانه بدن را به این ماده مغذی فراهم آورد. هندوانه دارای موادی بنام کاروتن، لیکوپن و نوعی قند به نام مانیتول می‏ باشد.

    ** خواص درمانی هندوانه
    - طبیعت هندوانه سرد است، دارای آب فراوان و طعم مطبوعی است. 
    - هندوانه میوه‏ ای مدر و ملین است، بنابراین زیادکننده ادرار می‏ باشد و سبب دفع سموم بدن می‏ شود. به این ترتیب شادی و سلامتی را سبب شده و عطش را از بین می‏ برد.
    - آب هندوانه دفع کننده سنگ کلیه نیز است. خوردن آب یا گوشت آن در درمان یرقان، دفع سنگ‏ های صفراوی و سنگ‏ کلیه مفید است.
    - هندوانه به واسطه آب فراوانی که دارد، گرما و عطش را برطرف می‏ کند و مصرف آن برای افرادی که در تابستان دچار تشنگی مفرط و گرمازدگی می‏ شوند، بسیارمفید است. 


    ادامه مطلب

  • خواص و مضرات ماءالشعیر

                                                                                  دیجی پروتئین 

     

        توضبحات :

     

       

    خواص و مضرات ماءالشعیر

    خواص و مضرات ماءالشعیر ، ماءالشعیر
    خواص و مضرات ماءالشعیر برای بدن به چند بخش کلی تقسیم می شود که شامل پوست و مو به علاوه ی تناسب اندام و... است که در این بخش از مجله سلامت نمناک می خوانید.

    ماءالشعیر ،فواید و مضرات آن

     ماءالشعیر

    ماءالشعیر

    خواص و مضرات ماءالشعیر را در این مطلب به طور دسته بندی شده می خوانید.ماءالشعیر، نوشیدنی تولیدشده از مالت، رازک، آب آشامیدنی و گاهی مخمر است استفاده می کنند. جوها بعد از بوجاری و شست وشو، به مرحله جوانه زنی برده می شوند و پس از جوانه زنی مطلوب، جوی جوانه زده را برای تولید مالت به مرحله کوره گذاری منتقل می کنند.

    مالت پس از طی 3 مرحله خیساندن، جوانه زنی و کوره گذاری به دست می آید. هدف از مالت سازی، فعال کردن برخی از آنزیم های موجود در جوی مورد استفاده، برای تولید ترکیب هایی همچون پپتیدهای کوچک، اسیدهای آمینه آزاد و قندهای قابل تخمیر (نظیر قند مالتوز) است.

    در این مرحله از تولید ماءالشعیر، علاوه بر ترکیبات یادشده، ویتامین های ب1، ب2و ب5 هم تولید می شوند. سپس مالت را خیس و آسیاب می کنند و به آن رازک و شکر می افزایند و برای جلوگیری از تخمیر توسط مخمرهای وحشی، محصول را تحت شوک حرارتی قرار می دهند و با آب گازدار مخلوط می کنند و پس از فیلتر و پر کردن، فرآیند حرارتی را به انجام می رسانند.

    خواص عالی ماء الشعیر
     مواد سازنده ماالشعیر از لخته شدن خون تا حد بالایی بدن را مقاوم می کنند.
    نوشیدن  ماالشعیر می تواند از دیابت جلوگیری کند.
     ماالشعیر استحکام استخوان ها بیشتر و از پوکی استخوان جلوگیری می کند.
    بعضی از ویتامین های  ماالشعیر از پوست محافظت کرده و برای سلامت آن مفید می باشند. ماالشعیر پوست شما را شفاف و قابل انعطاف تر می کند.
    مواد  ماالشعیر کمک می کنند که تشنگی شما بهتر و سریعتر از نوشیدن آب رفع شود.
    ماالشعیر حاوی مالت جو، گلوکز، ویتامین های گروه B، ویتامین C، اسیدهای آمینه و آب کربوناته است.
    رشد بدن به خصوص سلول های مغزی در کودکان با نوشیدن ماء الشعیر تسریع می باید. 
    دفع رسوبات کلیه و جلو گیری از تشکیل سنگ های کلیوی و ادراری، ضد عفونی کردن روده، افزایش شیردهی در مادران از فواید عالی ماءالشعیر است.
    فع خستگی اعصاب، کمک به دفع سنگ های کلیوی در صورت عدم مصرف افراطی و جلوگیری از تشکیل این سنگ ها در صورت مصرف متناسب از دیگر خواص آن است.همچنین ماءالشعیر در تامین آب و الکترولیت های بدن نوشیدنی مناسبی است. جو یکی از غلات است که از قدیم به عنوان منبع تامین غذای بشر مطرح بوده است و خود نیز دارای اکثر مواد مغذی موجود در غلات است. البته امروزه گندم جای او را گرفته، زیرا در نانوایی استفاده از آن رایج تر است.

    ادامه مطلب

  • خواص و مضرات زردآلو

                                                                            دیجی پروتئین

     

    توضیحات :

     

      

    خواص و مضرات زردآلو

    زردآلو ، فواید میوه زرد آلو
    زردآلو میوه ای شیرین با طبیعتی سرد و تر است. زردآلو برای پوست و زیبایی مورد استفاده قرار می گیرد و در درمان بیماری های داخلی بسیار موثر است. خواص و فواید میوه و هسته ی زردآلو را به طور کامل برایتان خواهیم گفت.

    تمام آنچه که باید در مورد خواص و مضرات زرد آلو بدانید.

    زردآلو میوه ای کوهستانی است که در ییلاقات به عمل می آید. میوه ی زردآلو دارای طبیعتی سرد و تر است که البته نوع شیرین آن خاصیت گرم تری دارد.زردالو از ارزش غذایی بالایی برخوردار است. این میوه دارای مقادیر زیادی قند طبیعی است که راحت هضم می شوند و دارای ویتامین های A  ، C ، ریبوفلاوین (B2) و نیاسین(B3) می باشد. این میوه مقوی و لذیذ سرشار از ویتامین های A، C و گروه B  است و مواد معدنی مختلفی شامل کلسیم، منیزیم، فسفر، پتاسیم، گوگرد، سدیم و مقدار کمی مس، آهن و روی نیز دارد.زردآلو

    زردآلو

     

    خواص و فواید زردآلو

    زردآلو یکی از میوه های خوبی است که ورزشکاران بعد از ورزش می توانند بخورند. به شرط آنکه بعد از خوردن، آب ننوشند. در زمستان می توانند از برگه زردآلو استفاده کنند و در تابستان اگر می خواهند همراه آب باشد از برگه زردآلو خیسانده در آب استفاده شود.

    زردآلو بازکنندة گرفتگی های مجاری عروق و نرم کنندة سفتی ها می باشد. 10 صبح و 5 عصر میل شود.

    زردآلو خاصیت آرام بخشی و نشاط آوری  دارد؛ در ضمن خوردن آن به آنهایی که ناراحتی های قلبی دارند نیز توصیه می شود.

    زردآلو به علت داشتن مقداری اسید سالسیلیک، برای درد مفاصل و رماتیسم مفید است


    ادامه مطلب

  • خواص و مضرات پنیر

                                                                      دیجی پروتئین

     

        توضیحات :

     

                         

    خواص و مضرات پنیر

    خواص پنیر ، خواص پنیر و گردو
    خواص پنیر به تنهایی و با گردو یا خرما هر کدام به دسته های مختلفی تقسیم می شوند که از نظر پزشکی و سلامت و از نظر طب سنتی و فرمایشات ائمه همه را در این بخش خواهید خواند.

    خواص پنیر و نکات مهمی درباره مصرف صحیح پنیر:

     خواص پنیر

    خواص پنیر

    خواص پنیر به تنهایی و با گردو یا خرما هر کدام به دسته های مختلفی تقسیم می شوند که از نظر پزشکی و سلامت و از نظر طب سنتی و فرمایشات ائمه همه را در این بخش خواهید خواند.

    پنیر از خانواده ی لبنیات به حساب می آید ،در سراسر دنیا تعداد بسیار زیادی از انواع پنیر وجود دارد که پنیرهای مورد استفاده در ایران به چند نوع پنیر مانند پنیر لیقوان ، پنیر موتزارلا، پنیر فتا یا دانمارکی ختم شود.  

    در واقع که اولین مایه پنیر از شیره درخت انجیر به دست آمد و انسان های قدیمی بعد از آنکه برگ های درختان انجیر را در شیر می انداختند تا شیر ببندد، آن را روی سنگ می ریختند و پس از این که سفت می شد، برای این که آب آن کاملا گرفته شود، سنگ دیگری روی آن می گذاشتند. بعدها انسان یاد گرفت که از شکم حیوانات شیرخوار، مخصوصا خرگوش های وحشی، مایه پنیر را به دست آورد و وقتی پنیر ساخته شد آن را در آفتاب خشک کند و نمک بزند و در لای برگ درختان بپیچد و آن را برای روزها و ماه های آینده مورد استفاده قرار دهد. تولید پنیر به صورت صنعتی در آغاز قرن بیستم شروع شد و آن زمانی بود که پاستور، اکتشافات خود را درباره تخمیر شیری آغاز کرد.


    ادامه مطلب

  • خواص و مضرات شوید و تخم شوید

                                                                                      دیجی پروتئین

     

             توضیحات :

     

         

    خواص و مضرات شوید و تخم شوید

    شوید ، خواص شوید
    شوید بخورید تا لاغر ، سالم ، زیبا و سرحال شوید. از خواص شوید و خواص آب و تخم شوید در طب سنتی بسیار گفته شده است که البته مانند هر ماده خوراکی دیگری شوید مضراتی دارد که باید دانست.

    تمام نکاتی که باید در مورد شوید و تخم آن از خواص تا مضرات آن بدانید:

     تخم شوید

    تخم شوید

    شوید یکی از سبزیجاتی است که به دلیل عطر و طعم خوب به صورت خیس و خشک شده در یک برنامه غذایی گنجانده می شود. برای انکه بیشتر با این سبزی پرخاصیت آشنا شوید در زیر خواص و فواید ان را اورده ایم.

     شوید گیاهی است یکساله یا دوساله که گاهی ارتفاع آن به یک متر نیز میرسد . ریشه آن راست و مخروطی شکل و سفید است . این گیاه در اکثر نقاط دنا منجمله قسمتهای جنوب اروپا ، مصر ، آمریکا و چین پرورش داده می شود .

    میوه شوید بیضوی ، مسطح وب طول 4 میلیمتر و عرض 3 میلیمتر است . رنگ آن قهوه ای روشن و در سطح آن برجستگیهایی برنگ زرد و در کناره های آن لبه بال مانندی به رنگ زرد روشن دیده می شود . تخم شوید دارای 3درصد روغن می باشد .
     

    ادامه مطلب

  • خواص و مضرات نسکافه

                                                                                       دیجی پروتئین 

     

       توضبحات:

     

                    

    خواص و مضرات نسکافه

    خواص و مضرات نسکافه ، خواص و مضرات قهوه و نسکافه
    خواص و مضرات نسکافه تقریبا شبیه به خواص و مضرات قهوه است. نسکافه فواید بسیاری برای تمام گروه های سنی دارد اما اگر در مصرف آن اعتدال رعایت نشود مضراتی هم دارد که برایتان خواهیم گفت.

    نکات مهمی درمورد فواید و مضرات مصرف نسکافه:

     نسکافه

    نسکافه

    خواص و مضرات نسکافه تقریبا شبیه به خواص و مضرات قهوه است. نسکافه فواید بسیاری برای تمام گروه های سنی دارد اما اگر در مصرف آن اعتدال رعایت نشود مضراتی هم دارد که برایتان خواهیم گفت. نسکافه در واقع بعد از انجام عملیات فرآوری شده بر روی قهوه در معرض استفاده همگان قرارمی گیرد و به همین دلیل شباهت بسیاری از نظر خواص و مضرات در این دو نوشیدنی یافت می شود.

     خواص و مضرات نسکافه

    در نیمه قرن شانزدهم میلادی درانگلستان، مصرف قهوه به طور کامل رواج یافته بود، به گونه ای که در روزنامه تایمز، بارها این آگهی به چاپ رسید:« قهوه ، شما را سالم نگه می دارد ، به هضم غذا کمک می کند ، چشم درد، سردرد، سرما خوردگی، سرفه و آب ریزش بینی را برطرف می کند و در درمان بیماری هایی مانند سل، نقرس و خون ریزی لثه، دارویی مؤثر به شمار می آید.» درج این آگهی گویای آن است که در آن زمان ، مردم باور داشته اند که قهوه بسیاری از دردها را تسکین می دهد و بعضی بیماری ها را نیز درمان می کند.

    همچنین مطالعات نشان می دهد که مصرف قهوه باعث هوشیاری مغز و اعصاب می شود،خستگی عضلات و ماهیچه ها را برطرف می کند ، اشتها را کاهش می دهد ( که این خود مانع از بروز چاقی می شود )، یبوست را از میان می برد، ماهیچه های شش را شل می کند( که باعث سهولت در امر تنفس می شود) ، به دلیل رفع خستگی، زمان و میزان فعالیت را افزایش می دهد، برهمکاری عضلات چشم می افزاید( مهارت و دقت در کارها را افزایش می دهد)، مرکز تفکر را تحریک می کند( لذا بر قدرت قضاوت و نیروی حافظه می افزاید)، به انسان تیزهوشی همراه با آرامش می دهد ، و گاهی در بعضی افراد عامل تحریک قوای شهوانی می شود.

     

    ادامه مطلب

  • خواص و مضرات بسیار خطرناک ذرت مکزیکی

                                                                                  دیجی پروتئین

     

       توضیحات :

     

           

    خواص و مضرات بسیار خطرناک ذرت مکزیکی

    خواص و مضرات ذرت مکزیکی ، ذرت
    خواص و مضرات ذرت مکزیکی ممکن است نظر شما را به طور کامل در مورد روش مصرف ذرت که منبع غنی از انواع ویتامین ها و مواد معدنی مورد نیاز بدن است تغییر دهد. ادامه مطلب را حتما بخوانید.

    نکاتی مهم درباره خواص و مضرات خطرناک ذرت مکزیکی

     ذرت مکزیکی

    ذرت مکزیکی

    خواص و مضرات ذرت مکزیکی ممکن است نظر شما را به طور کامل در مورد روش مصرف ذرت که منبع غنی از انواع ویتامین ها و مواد معدنی مورد نیاز بدن است تغییر دهد. در این بخش از خواهید خواند که این دانه  ی غنی از مواد معدنی و ویتامین ها اگر به درستی مصرف نشود چه عواقبی به همراه خواهد داشت.

    ذرت سرشار از ویتامین های گروه C، B، A و املاح معدنی کلسیم، پتاسیم، فسفر و آهن است و قسمت اعظم آن را مواد نشاسته ای تشکیل می دهد. این ماده غذایی همچنین دارای مواد آنتی اکسیدان (ضدسرطان) و فیبر غذایی بوده، در پیشگیری از بیماری های غیرواگیر مثل دیابت، بیماری های قلبی - عروقی و بیماری های گوارشی مثل یبوست بسیار مناسب است.

     ذرت مکزیکی حتی برای افراد سالم نیز مناسب نیست

    نوعی از ذرت رواج یافته، ذرت مکزیکی است که به عنوان میان وعده مصرف می شود. ذرت مکزیکی با اضافه کردن کره، نمک، سس های پرچرب و در مواردی افزودن کالباس و برخی افزودنی های دیگر که به دلیل بهترکردن طعم و مزه ذرت مکزیکی است، سبب افزایش کالری آن می شود. این ترکیب غذایی بسیار پرکالری، چرب، شور و تند شده و مصرف آن برای بیماران قلبی - عروقی و مبتلایان به فشار و چربی خون و افراد دارای اضافه وزن بسیار مضر و خطرناک است.

    اگر ذرت مکزیکی بدون نمک تهیه شده و به جای کره و روغن جامد به آن مقدار کمی روغن مایع افزوده شود و از سس های چرب نیز استفاده نشود یک میان وعده مناسب است و چنانچه به شکل صحیح تهیه و مصرف شود، می تواند جای مواد غذایی مضر مانند چیپس و پفک را نیز بگیرد. البته مصرف زیاد آن نیز می تواند مضر باشد، ولی مصرف کافی و بهداشتی می تواند این ماده غذایی را به یک میان وعده خوب تبدیل کند.

     


    ادامه مطلب

  • طعم لذیذ صبحانه در دور دنیا

                                                                           دیجی پروتئین 

     

          توضیحات : 

     

     

     

    مردم در کشورهای مختلف برای صبحانه چه می خورند؟

    صبحانه دلچسب و همیشگی خیلی از ما چیزی نیست جز نان، پنیر، کره و چای ! اما وعده های غذایی هر کشوری آداب خودش را دارد و متفاوت از دیگر کشور هاست. دانستن اینکه مردم در کشورهای مختلف برای صبحانه چه چیزی می خورند می تواند خیلی جالب باشد پس الی گشت را همراهی کنید تا سری به میز صبحانه در دور دنیا بزنیم.

    صبحانه

    یکی از لذت های سفر چشیدن طعم غذاهای مختلف آن کشور است شاید شما وقتی به کشوری می روید به سختی بتوانید طبع غذایی تان را با آنها یکی کنید اما پیشنهاد ما این است که به هرجا که سفر می کنید غذاهای مختلفشان را امتحان کنید چون این یکی از هیجان های سفر است، تجربه طعم های مختلف!


    ادامه مطلب