Top

گوشت قرمز بهداشت وآنچه باید بدانیم

ادویه[ویرایش]

برای طعم دادن به گوشت‌های خورشتی بطور خالص، از جوز هندی استفاده می‌شود؛ البته استفادهٔ بیش از ۴ گرم جوز هندی، مشکلات پزشکی را در پی دارد.

تأثیر گوشت قرمز بر سلامتی[ویرایش]

مصرف قسمتهای پرچرب گوشت گاو، گوشت چرخ‌کرده خصوصاً اگر بیش از ۱۵ درصد چربی داشته باشد، گوشت گوساله و گوشت خوک، سوسیس، هات داگ و بیکن می‌تواند برای سلامتی مضر باشد.[۳]

مصرف زیاد گوشت قرمز پرچرب خطر ابتلا به بیماری قلبی و میزان کلسترول بد (کلسترول لیپوپروتئین با چگالی پایین) (LDL) را در خون بیشتر می‌کند و خطر انسداد شریانهای قلب را افزایش می‌دهد همچنین موجب افزایش میزان کالری دریافتی و در نتیجه منجر به افزایش وزن شدید و چاقی مفرط می‌شود.[۳]

محققان اعتقاد دارد که ماده‌ای به نام کارنیتین که در گوشت قرمز وجود دارد، به قلب انسان آسیب می‌رساند گوشت قرمز در روده انسان توسط نوعی باکتری تجزیه شده که آغازی بر سلسله مراتبی است که به افزایش میزان کلسترول و احتمال بیشتر بیماری قلبی می‌انجامد با این وجود مصرف چند وعده غذایی گوشت قرمز در هفته، خطراتی برای قلب ندارد.[۴]

گیاه‌خواری یا مصرف کم گوشت بدون چربی، در افزایش سلامت عمومی بدن، کاهش وزن و همچنین کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های گوناگون مانند سرطان‌ها مؤثر است.

مصرف مجاز[ویرایش]

مصرف روزانه ۸۵ گرم گوشت گاو، گوساله یا خوک برای مردان و ۵۶ گرم برای زنان یا خوردن روزانه ۲۸ گرم هات داگ، بیکن، گوشت ران خوک، سوسیس و گوشت سرد با پنیر یخ زده، در طی ۵ یا ۶ روز در هفته برای مردان و ۲ یا ۳ روز در هفته برای زنان مصرف بالایی است و باید میزان استفاده از آنها را در رژیم غذایی کاهش داد.[۳]

مواد غذایی جایگزین[ویرایش]

علاوه بر گوشت بدون چربی، منابع دیگر پروتئین که می‌توانند به عنوان جایگزین استفاده شوند به شرح زیر هستند:

  • ماهی‌های پرچرب، از جمله سالمون، قزل آلا و شاه ماهی این ماهی‌ها سرشار از اسیدهای چرب اشباع نشده مانند امگا ۳ هستند و مصرف این ماهی‌ها احتمال مرگ ناشی از بیماری قلبی را کاهش می‌دهد.
  • دانه‌ها و مغزها، مثل بذرک و گردو این مواد منابع خوبی به ویژه برای اسیدهای چرب ضروری هستند. دانه‌های دیگر از جمله تخم آفتاب گردان، فندق و بادام سرشار از ویتامین E هستند. با این وجود باید مصرف آنها را کنترل کرد زیرا کالری زیادی دارند.[۳]