Top

خواص و مضرات بسیار خطرناک ذرت مکزیکی

خواص و مضرات ذرت مکزیکی

تاثیر ذرت مکزیکی در اختلال رشد کودکان

 

ذرت مکزیکی و ایجاد اختلال در رشد کودکان

قابل ذکر است که کودکان، زنان باردار و شیرده و ورزشکاران در معرض کمبود نیاسین قرار دارند و کمبود این ویتامین در کودکان منجر به اختلال در رشد می شود.

نیاسین یکی از ویتامین های گروه B است که ویتامین B٣ نامیده می شود. این ویتامین نقش مهمی در متابولیسم انرژی و پروتیین بدن دارد که باید در برنامه غذایی روزانه با دریافت مواد غذایی حاوی این ویتامین وجود داشته باشد تا درنهایت بدن کار طبیعی خود را انجام دهد.

طبق مطالعاتی که صورت گرفته است بیش از نیمی از مردم با کمبود ویتامین B مواجه هستند که البته این کمبود در نقاط مختلف کشور متفاوت است.

 در واقع این ویتامین می تواند در بدن باعث تولید اسیدآمینه ای به نام تریپتوفان شود. تریپتوفان اسیدآمینه ای ضروری است که خود این اسیدآمینه از طریق دریافت پروتیین تولید می شود بنابراین کسانی که کمبود پروتیین داشته باشند از این موضوع نیز محروم می شوند.

گفتنی است کمبود نیاسین در غلاتی مثل ذرت وجود دارد. بنابراین جوامعی که ذرت را به عنوان غذای عمده استفاده می کنند با کمبود این ویتامین مواجه هستند.

ذرت های کبابی یا همان بلال معمولی نسبت به ذرت مکزیکی بسیار سالم تر است. بلال نباید بسوزد زیرا سوختن هر ماده غذایی احتمال سرطان زایی آن را افزایش می دهد

مصرف ذرت مکزیکی نیز بین افراد بسیار رایج شده است که این موضوع باعث می شود افراد بیشتر در معرض کمبود نیاسین قرار بگیرند. ویتامین B در سبوس غلات وجود دارد ولی در بین غلات، ذرت از این موضوع مستثنی است.

کودکان، زنان باردار و شیرده در معرض کمبود این ویتامین قرار دارند بنابراین باید نسبت به دریافت این ویتامین توجه ویژه ای داشته باشند. همچنین از آنجایی که این ویتامین در متابولیسم انرژی و پروتیین نقش دارد گروه های دیگری که ممکن است در معرض کمبود این ویتامین باشند ورزشکاران هستند.

بهتر است افراد از منابع غذایی شامل غلات سبوس دار استفاده کنند همچنین پروتیین شامل انواع گوشت، تخم مرغ، لبنیات، شیر و حبوبات می تواند در تأمین نیاسین بدن تاثیرگذار باشد.

 بهترین و سالم ترین روش استفاده از ذرت

طبع ذرت سرد و خشک است. بهترین نوع ذرت، بخارپز آن است. ذرت های کبابی یا همان بلال معمولی نسبت به ذرت مکزیکی بسیار سالم تر است. البته بلال موقع کباب شدن نباید بسوزد زیرا سوختن هر ماده غذایی احتمال سرطان زایی آن را افزایش می دهد. این را هم بدانید که اگر ذرت بعد از کباب شدن در آب نمک قرار داده شود کمی از خاصیت خود را از دست می دهد. رنگ زرد ذرت مربوط به موادی به نام زئین و زیازانتین است.

 

متخصصان تغذیه می گویند ذرت به دلیل این که غنی از ریزمغذی هاست می تواند یک میان وعده بسیار مطلوب و مفید باشد:

ذرت یک منبع غنی از ویتامین B١ است که در سوخت و ساز کربوهیدرات ها استفاده می شود.

سرشار از ویتامین B٥ است که به فعالیت های فیزیولوژیکی در بدن کمک می کند.

حاوی فولیت است که در تولید سلول های جدید نقش قابل ملاحظه ای دارد.

حاوی مقادیر قابل توجهی ویتامین C است که برای مقابله با بیماری ها مفید است.

به دلیل این مزایای تغذیه ای، متخصصان تأکید دارند که ذرت را در رژیم غذایی روزانه خود بگنجانند.

ذرت علاوه بر اینها، سرشار از فیبر خوراکی است که به شما کمک می کند با مشکلات هاضمه و دستگاه گوارش مثل یبوست مقابله کنید.

ذرت غذای خوبی برای پیشگیری از سرطان است؛ فیبر خوراکی ذرت به پایین آوردن سطح کلسترول خون کمک می کند، احتمال ابتلا بهسرطان روده را کاهش می دهد.

برای کمک به کاهش میزان قندخون در افراد مبتلا به دیابت مفید است.

همچنین این مواد (فیبر)، موجب کاهش کلسترول می شود، در حقیقت روغن موجود در دانه و پوست ذرت سبب پایین آمدن کلسترول توسط پلاسمای خون به ویژه میان افراد میانسال و سالمند می شود.

مصرف روزانه یک فنجان دانه های ذرت در میان وعده های غذایی، می تواند احتمال ابتلا به سرطان روده بزرگ (ناشی از یبوست) را کاهش دهد.

همچنین مصرف میزان کافی از فیبر گیاهی به بهبود عملکرد روده ها کمک و مانع از ابتلا به یبوست و همورویید می شود.

زنان مبتلا به کم خونی به ویژه کم خونی ناشی از کمبود ویتامین می توانند با مصرف ذرت به بهبود این نوع از اختلال کمک کنند.

اسیدفولیک موجود در ذرت نیز در پیشگیری از نارسایی مادرزادی لوله عصبی موثر است.

کارشناسان توصیه می کنند افرادی که به کم خونی مبتلا هستند ذرت بخورند.

برخی از املاح موجود در ذرت مانند منیزیم می توانند گرفتگی های عضلانی را بهبود ببخشند.

همچنین کلسیم و فسفر موجود در آن تأثیر چشمگیری بر استخوان سازی می گذارد؛ بنابراین مصرف آن برای کودکان درحال رشد و نوجوانان بسیار مفید است.

ویتامین ها و آنتی اکسیدان ها علاوه بر این که جلوی بیماری ها را می گیرند، می توانند در شادابی پوست، مو و ناخن نیز موثر باشند.

 

digiprotein.ir